Česká krajina očima a prsty Pavla Hrabáka

Česká krajina očima a prsty Pavla Hrabáka

Autor na svých obrazech zaznamenává dominanty i neznámá zákoutí českého venkova

Až do konce prázdnin se můžete potěšit obrazy české krajiny, které vytvořil příbramský rodák Pavel Hrabák. Vidět i koupit si je můžete ve skaleckém klášteře u Mníšku pod Brdy až do neděle 30.8. 2020.

Česká krajina Pavlu Hrabákovi, který již 35 let žije v Německu, doslova učarovala. Svou originální malířskou technikou zachycuje jak její dominanty, tak i „obyčejná“ venkovská zákoutí.

Autor o své tvorbě hovoří: „maluji částečně prsty na dobře připravené MDF desky. Nepoužívám černou ani hnědou barvu. Barvy si při malování sestavuji do „barevných varhan“ od bílé – spektrem – až po tmavě zelenou. Ty pak přímo na ploše míchám technikou „všechny barva ve všech“ v různých intencích. Tím vzniká harmonická plocha pro oko i duši.“

Vstup na výstavu je zdarma.

Otevírací doba výstav klášteře a kostele:
pondělí: ZAVŘENO
úterý–pátek 13:00 – 17:00
víkendy a svátky: 10:00 – 17:00

Pavel Hrabák (* 1956 v Příbrami) se vyučil truhlářem, poté absolvoval Uměleckoprůmyslovou školu v Praze. Od roku 1985 žije a tvoří v Německu (Nürnberg). Od roku 2002 se věnuje především tvorbě krajinných obrazů. Vystavuje převážně v Německu a Rakousku. Na Skalce nevystavuje poprvé, se svými obrazy se sem vrací po 17 letech od své poslední expozice.

Souběžně s výstavou v klášteře probíhá také výstava Vladimíra Větrovského ve skaleckém kostelíku sv. Maří Magdaleny.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se