Pro Prahu se zpřísní pravidla pro nošení roušek – od středy 9. září

Pro Prahu se zpřísní pravidla pro nošení roušek – od středy 9. září

Hygienici v pátek 4. září 2020 oznámili další opatření, která přijali v souvislosti se šířením koronaviru.

V Praze budou od středy příštího týdne roušky povinné i v obchodech a restaurace i bary budou uzavřené mezi půlnocí a 6:00. Od pondělí 14. září budou muset žáci a studenti pražských škol nosit roušky ve společných prostorech.

Nejvýznamnějším lokálním ohniskem je za poslední týden Praha, která dosahuje denních průměrných přírůstků větších než 100 (cca 7,8 / 100 000 obyvatel). Aktuální situace již vykazuje znaky komunitního přenosu. Rizikové šíření nemoci zde v čase sílí, ve srovnání s předchozím týdenním obdobím dosahuje nárůstu o 38 %. Počet případů hlášených v Praze za 14 dní přepočtených na 100 tisíc obyvatel atakuje hranici 100.

Opatření v Praze:

  • Od 9. září budou provozovny stravovacích služeb uzavřeny mezi 0:00 a 6:00. Opatření se nevztahuje na provozovny rychlého občerstvení s výdejovým okénkem nebo prodej jídla s sebou bez vstupu do provozovny.
  • Od 9. září budou roušky povinné ve vnitřních prostorech provozoven určených pro prodej zboží (obchody) a ve vnitřních prostorech staveb a v prostorech, které s nimi funkčně souvisí (např. chodby v nákupních centrech).
  • Od 14. září bude platit povinnost nošení roušek také ve společných vnitřních prostorech škol (ZŠ, SŠ a VŠ), např. na chodbách. Výjimku mají mateřské školy. Povinnost nosit roušku se nevztahuje na učebny, třídy, tělocvičny a kabinety.

Kde plošně v celé ČR platí povinnost nosit roušky najdete ZDE.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se