Čejčí tábor Fortunie 2020 proběhl s rekordním počtem účastníků

Čejčí tábor Fortunie 2020 proběhl s rekordním počtem účastníků

Letošní ročník tábora Fortunie v jižních Čechách byl se 40 členy tím největším táborem, které zatím Čejka pořádala.

Jet v tak velkém počtu bylo možné i díky podpoře od města Mníšek pod Brdy, které nám zapůjčilo polní kuchyni PK-26, se kterou bylo vaření pro takový počet lidí hračka. Také skauti z Mníšku nám moc pomohli zápůjčkou armádní mobilní koupelnové soupravy, která nám umožnila komfort teplé sprchy. Novou zkušeností bylo i to, že jsme vyslali stavící tým před příjezdem dětí, aby bylo zajištěno zázemí v podobě velkého vojenského stanu, jenž přišel vhod jako jídelna a kryt před deštěm, a také již zmíněné kuchyně a sprch.

Náplní tohoto týdne bylo téma Indiáni a na jeho konci zbyly dětem krásně vyřezané a vyzdobené totemy i spousta hezkých vzpomínek. Jako každý rok jsme díky Věře Hanouskové kroužkovali místní ptactvo. Letos jsme okroužkovali například pěnici černohlavou, skorce vodního, párek červenek obecných, střízlíka obecného a nechyběli ani naši každoroční favorité – ledňáčci říční.

Všechny v táboře také zaujalo mladé káně, které k nám přistálo z čistého nebe na kraji tábora a museli jsme se o něj postarat, než si pro něj přijeli ze záchranné stanice v Třeboni.

Tento tábor byl mimořádně povedený a na příští rok jsme si nastavili laťku hodně vysoko. Děti se mají zase na co těšit!

 

Letošního tábora se účastnilo 40 lidí
Díky zapůjčené polní kuchyni bylo vaření hračka
Potěšilo nás mladé káně, které si potom odvezli do Třeboně na záchrannou stanici

Použité foto: autoři článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se