Alpské vrcholy – beseda o vylezení deseti nejvyšších hor Rakouska

Alpské vrcholy – beseda o vylezení deseti nejvyšších hor Rakouska

V závějích na Vorderer Brochkogel (3 565 m .n . m.). Foto: Outver.net

Ve středu 23. září 2020 se v mníšecké kavárně Malý mnich koná od 19 hodin přednáška a beseda s promítáním na téma ALPSKÉ VRCHOLY.

Lucie Zrnová a Jan Icha přijdou pohovořit o vylezení deseti nejvyšších vrcholů rakouských Alp během jediného roku.

„Rakouské Alpy nejsou daleko, dá se tak v nich strávit dost outdoorového času po celý rok.
Vytyčili jsme si cíl vylézt všech deset nejvyšších hor rakouských Alp, od Velikonoc do
Velikonoc. Povedlo se. Budeme vyprávět o tom, jak při skialpinistickém výstupu na Grossvenediger vznikl a následně se uskutečnil nápad na vylezení všech zbývajících hor z TOP 10, a to pokud možno zajímavým způsobem,“ zve na přednášku Lucie.

Vstupné: 50 Kč

Johny se od mlada se věnoval cyklistice a lyžování na pistě, hodně času trávil v tělocvičně bojovými sporty a to i jako trenér. S vertikálním outdoorem začal až po čtvrtém křížku. Začal túrami na zajištěných cestách a následně skialpinismem. Další motivací byla touha vylézt alespoň na jednu třítisícovku a to se podařilo na skialpinistické túře na Gross Venediger. V euforii vymyslel projekt TOP 10 rakouských Alp a po jeho absolvování následovala první pětka ve Fanských horách v Tádžikistánu.

Lucka se outdoorovému sportu věnuje už dlouho. Od veslování přesedlala na dlouhé bikové závody a ještě delší adventurerace. Prošla se po Himalájích, projela Jižní Ameriku, kde se mimo jiné podívala na šestitisícovku. Ideální výlet je za poznáním, horami a lezením, a to nejlíp všechno najednou. Spolu s Johnym v rámci týmu OUTVER plánuje, organizuje a realizuje zajímavé vertikálně outdoorové túry a treky. Je hlavním tvůrcem webu www.outver.net, kde sdílí všechny zajímavé outdoorové akce.

Lucie Zrnová a Jan Icha už letos v září u Malého mnicha byli, ve středu 16. září 2020 představili svou cestu přes FANSKÉ HORY.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se