Prvňáčci si vyzkoušeli orientační běh

Prvňáčci si vyzkoušeli orientační běh

Prvňáčci nakreslili organizátorům sportovní akce obrázky. Zdroj: archiv autorky článku

Jako již každoročně uspořádal Sportovní klub orientačního běhu Dobříš, s rodinnou podporou pana Martina Bambouska, sportovní dopoledne pro prvňáčky Základní školy v Mníšku pod Brdy.

Sešlo se celkem pět prvních tříd v počtu 120 dětí. V areálu školního hřiště základní školy byly umístěny čtyři stanoviště s různými disciplínami. Prvním stanovištěm byla štafeta s kolíkem, kde žáci soutěžili ve družstvech na rychlost a mocně fandili svým spolužákům. Na druhém stanovišti organizátoři vyzkoušeli u žáků jejich schopnost orientace v běhu. Úkolem bylo najít zvířátka na jednotlivých kontrolách a správně je orazit na kartičce, kterou sebou žáci měli. Ve třetí disciplíně si žáci vyzkoušeli, jak funguje opravdový závod s elektronickým čipem a ražením. Start – Kontroly – Cíl. Čtvrtá a poslední disciplína ukázala svoji náročnost na orientaci v terénu. Žáci se seznámili poprvé s buzolou a jejím základním fungováním. Pracovali s mapou Mníšku pod Brdy. Podle buzoly určovali světové strany a v mapě hledali blízké budovy (škola, hřiště, Pavilon). Nakonec si vyzkoušeli různé variace štafetového běhu, který svou náročností na provedení simuloval různé překážky v lese.
Všichni jsme si dopoledne užili. Počasí nám přálo, neunavitelné děti a učitelé se vzájemně více sblížili.
Já věřím, že po tak inspirativní nabídce aktivit, které nabízí orientační běh, bude mít nejenom Orientační klub Dobříš nabité dveře.
Těšíme se na příští setkání.
Prvňáčci poděkovali organizátorům prostřednictvím nakreslených obrázků.

Na obrázcích zachytili zážitky ze sportovního dne. Zdroj: archiv autorky článku
Každému utkvěl v paměti jiný okamžik z akce. Zdroj: archiv autorky článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se