Farní charita pomáhá i v Mníšku

Farní charita pomáhá i v Mníšku

Balíčky s potravinovou a nejnutnější materiální pomocí nyní budou pravidelně dostávat lidé, kteří trpí sociální nouzí. Projekt Fondu evropské pomoci nejchudším osobám, který administruje ministerstvo práce a sociálních věcí, je realizován vybranými neziskovými organizacemi. Patří mezi ně také Charita České republiky – u nás Farní charita Mníšek pod Brdy.

Můžeme tak občanům Mníšecka ve finanční a jiné nouzi nabídnout potraviny, které jsou bohaté na nutriční hodnoty. Obsah balíčků je sestaven tak, aby byl pro danou kategorii co nejvhodnější. Obsahují mouku, olej, rýži, masové a rybí konzervy, těstoviny nebo potravinové doplňky. V balíčcích s materiální pomocí lidé najdou zubní pasty, šampony, mýdla nebo prostředky na praní a mytí nádobí. Pro domácnosti s malými dětmi jsou v balíčcích i jednorázové plenky a dětská kosmetika.

balicky-od-charity_charita_logo

Dávka není nároková, není zde žádný parametr, který člověk musí splnit. Nárok na potravinový balík mají jednou měsíčně jen vytipované rodiny, senioři nebo bezdomovci. Určitě ale nevíme o všech, kteří by pomoc potřebovali. Pokud ve svém okolí o někom potřebném víte, neváhejte nás oslovit a my jim pomoc rády nabídneme.

Článek vyšel v říjnovém Zpravodaji městečka pod Skalkou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se