Poděkování školákům za úžasnou pomoc

Poděkování školákům za úžasnou pomoc

72 hodin

V pátek 14. října se zapojilo několik skupinek dětí naší ZŠ do projektu 72 hodin pro lidi, přírodu a místo, kde žiješ, dobrovolnické aktivity probíhající po celé ČR s cílem pomoci druhým, přírodě či jejich okolí. Úkolem 72 hodin je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho! Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Velké díky patří paní učitelce Daně Dalešické, která se do projektu spolu s dětmi přihlásila a nabídla pomoc městu. A kde se všude pracovalo?

Děti ze 7.A urovnaly nakypřenou půdu před pekárnou a zasely trávu. Pak pokračovaly dále k rybníčku, kde uklidily léta navážený zahrádkářský odpad (větve a plevel) a následně ho spálily. Posbíraly také 5 velkých pytlů odpadků, pneumatiku a vylovily z vody starou židli. To vše za pomoci paní učitelky Dalešické a pana Pavla Jeřábka.

Další skupinky, tentokrát děvčata ze 6.C s panem učitelem Petrem Šimonovským a ze 8.B s paní učitelkou Lenkou Jandovou, pomáhaly na Pivovárce, kde vystřihávaly zmlazení akátu. Určitě si nejedna z děvčat odnesla škrábance či píchnutí od trnů, které jsou u akátu obzvlášť nepříjemné, ale hlavně dobrý pocit, jak Pivovárka „prokoukla“. Mile mě překvapilo, s jakou bojovností se do namáhavé práce všechny děti pustily.

Všem ještě jednou díky!!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se