O víkendu zavítejte do zámku na prohlídky pro děti

O víkendu zavítejte do zámku na prohlídky pro děti

Na mníšecký zámek můžete každý víkend zavítat na zábavné prohlídky pro děti. Uvidíte při nich reprezentativní místnosti, pohádkovou průvodkyni a na samém konci spoustu malých šlechtičen.

V sobotu 5. listopadu je připravena Pohádková prohlídka s princeznou Aničkou. Děti budou hádat, jaké známé pohádky se jim na zámku schovaly. Některou poznají podle kachlových kamen v jídelně, jinou podle dýmky v kuřáckém salónku, další třeba podle květinové výzdoby v dámském pokoji.

V neděli 6. listopadu se budou konat prohlídky Putování za zámeckými skřítky. V každém pokoji se jeden z nich zabydlel. Jsou mezi nimi hodní i zlobiví domácí skřítkové, pohádkoví trpaslíci, skřítkovské slečny nebo zlý skřet zvaný odpadkový. Ten má nejraději odpadkový koš. Je to totiž velký nepořádník a špindíra.

Po prohlídkách bude také otevřeno Kouzelné sklepení s pohádkovými bytostmi. Tam se představí třeba vodník ze zámeckého rybníka. Princezně Aničce někdy nosí perličky, které vyloví, aby je mohla mít na šatech.

Zobrazování obrázku p1230540-20.jpgKdo by chtěl, může na zámku také malovat. Ve výtvarném ateliéru si může vybarvit třeba sádrové autíčko, berušku nebo muchomůrku červenou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se