První Tvořivý trh se podařil a stane se tradicí

První Tvořivý trh se podařil a stane se tradicí

Sama tvořím a vím, jak může být obtížné prosadit se nebo dát o sobě vědět a nabízet své výrobky. Stejně tak vím, že se kolem mě pohybuje hodně lidí, kteří něco vyrábí, ale nevědí, jak se prodat.

Nejprve se zrodil nápad založit FB skupinu Tvoříme, podnikáme, podporujeme Mníšek pod Brdy, a když se do ní během hodiny přihlásilo asi 50 lidí, byl už jen krůček k tomu, zrealizovat Tvořivý trh.

Hlavní myšlenkou trhu je seznámit se s tvorbou svého souseda, ať už se jedná o výrobu svíček, medu, domácího moštu, šití sukní anebo dokonce nabídky žehlení prádla. Pořád to jsou služby místních obyvatel, kvůli kterým dost často jezdíme do Prahy či dále.

Počasí si s námi pohrávalo až do posledních dní, a tak se trh v sobotu 8. října uskutečnil v MKS oproti plánovanému předzámčí. Atmosféra byla vřelá a uvolněná, byla jsem unesena, co vše se dá vyrábět a hlavně s jakou zručností! V nabídce byl např. med z Vlašimských lesů, háčkované čepičky, ozdoby, designové oblečení, šperky z polymerové hmoty i z polodrahokamů, šamanské léčivé předměty, malovaná trička, řezané svíčky, čajový koutek
z Dobříše, šité hračky, ponožkové opičky, nabídka profesionální fotografie, výroba Bosobot z kůže, podzimní věnce, čelenky do vlasů, bezlepková strava a mnoho dalšího. Prodejci byli převážně z Mníšku, ale i z Líšnice, Nové Vsi pod Pleší, Varadova, Řevnic, Dobříše, Zahořan…

1. Tvořivý trh v Mníšku
Skvělou kávu nabízelo Cafe Bistro Patina House. Po celou dobu byl sál plný úsměvů a radostných obličejů.  Návštěvnost trhu byla tak akorát vzhledem k počasí a oslavám 60. výročí ZŠ. Jak mi řekla jedna prodejkyně: „Já toho prodala hodně, takže lidí bylo dost :-)“

Na otázku, kdy bude další trh, jsem odpovídala, že určitě bude, že se stane tradicí. Další Tvořivý trh bude pravděpodobně na jaře. Kdo má zájem zúčastnit se, prosím, pište na bartunkova@ibart.cz.

Děkuji všem za účast a za to, že jsme u toho mohli společně být. Děkuji Veronika Bojdová za překrásné fotky! Děkuji Městu Mníšek pod Brdy za poskytnutí prostoru a podporu s propagací. Děkuji Pavlu Vávrovi za pomoc s realizací na místě, za psychickou podporu, za výborný makovec a za to, že prostě JE.

Těším se na tvořivou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se