V knihovně čeká nová dávka čtení

V knihovně čeká nová dávka čtení

Zajímalo by vás, co se děje v knihovně, v úterý dopoledne? Usilovně pracujeme na zkatalogizování nových knih pro Vás, abyste si je co nejdřív mohli půjčit a přečíst. A na co se můžete těšit?

Dospěláci

bouckovaTereza Boučková
Život je nádherný

Román Život je nádherný svým způsobem završuje volný a předem neplánovaný triptych jednoho příběhu: v Indiánském běhu se vše začíná, v Roku kohouta graduje a Život je nádherný ho uzavírá, končí. Spisovatelka popisuje svůj každodenní život v době od Štědrého dne roku 2010 do 23. prosince roku 2011. Píše o svých nejbližších a jejich a svém zápasu s nemocí maminky, píše o odlidštěné úřednické mašinerii, se kterou se nemíní smířit, píše o svých synech a jejich svobodné cestě životem, citlivě vnímá a reflektuje literaturu, film a divadlo.

 

Táňa Keleová-Vasilkovávune-zivota
Vůně života 

Vůně v našich životech jsou proměnlivé jako dny střídající se s nocemi. Zároveň ale mají v sobě něco krásně neměnného. Vůni domova… a lásky. Toužíme po ní všichni, po jistotě, která nás zahřívá a skýtá pocit bezpečí. Dovoluje nám dýchat a plnit si sny, menší či větší životní plány. Magda a Lenka, hrdinky příběhu, nejsou výjimkou, stejně jako miliony jiných žen na celém světě touží po jistotě a lásce. Jinak je to s Alicí, která sní o práci v zahraničí, o svobodě, a manžela ani dítě ke štěstí nepotřebuje. Ale možná je všechno úplně jinak…

 

vieweghMichal Viewegh
Melouch

Dva dlouholetí kamarádi a někdejší kolegové-učitelé se už pár let živí poněkud lukrativnějšími profesemi: jeden jako gigolo a druhý jako nájemný vrah. Aby si od svých náročných povolání na pár dní odpočali, vyrazí na řeku Sázavu. Jenomže muži jak známo nepřestávají pracovat ani na dovolené… Takový je náčrt filmového scénáře, pro nějž chce autor stůj co stůj získat otupělého producenta. Nabídne brutální scény? Nebo osudovou lásku?


Děti

Jody Revensonová hp
Harry Potter – Magická místa z filmů

Fanoušci Harryho Pottera pozor! Přichází další úchvatná publikace, která odkrývá tajemství archivů. Všichni jsme při sledování filmů propadli kouzlu míst, jakými jsou bradavický hrad, věznice Azkaban či Ministerstvo kouzel. Zapsala se nám do paměti stejně jako oblíbené postavy z knižní série o Harrym Potterovi. V této knize můžete vidět dosud nezveřejněné skici, fotografie z natáčení a poznat další tajemství.

 

Zdeňka Študlarovámetlodej
Čaroděj Metloděj

Jde o klasické komiksové album, jehož hrdinou nejsou jako obvykle čtyři kamarádi ze Čtyřlístku, ale moudrý čaroděj Metloděj s dráčkem Baltazarem. Příběh jako šestistránkový seriál vychází už mnoho let jako součást časopisu Čtyřlístek, odkud jsou přejaty vybrané starší příběhy.

 

 

Jiří Žáčekchytrolini
Chytrolíni z Hloupětína

Po Hrůzostrašných pohádkách pro malé strašpytlíky, Čarodějných pohádkách pro malé kouzelníky, Chytrých pohádkách pro malé rozumbrady a svazku Ezopových bajek přicházejí básník Jiří Žáček a malíř Adolf Born s další knihou pro malé čtenáře. Jmenuje se Chytrolíni z Hloupětína a je inspirovaná příběhy obyvatel pohádkového městečka Hloupětína, popletů a trumberů, kteří uvěří každému nesmyslu a nechají se napálit kdejakým kuliferdou.


Něco pro teens

Lenka DostálováDcery
Dcery světla a temnoty

Lea a Sára jsou sestry – dvojčata. Celý život táhly za jeden provaz a nikdy by je nenapadlo, že jejich pouto dokáže někdo přetrhnout. Když se Sára dozví, že má čarodějnické schopnosti a že je součástí magického světa, o jehož existenci neměla dosud potuchy, rozhodne se, že před ním svoji sestru uchrání. Pod vedením svého nového učitele, strážce Lukáše, se začne učit používat kouzelnou moc. Dřív, než své nadání ovládne dokonale, však zasáhne zlo. Její sestru napadnou démoni…

 

Michaela Burdováposelstvi
Poselství Jednorožců

Vydejte se za dobrodružstvím do Lilandgarie, země posvátných jednorožců! Jednorožci jsou ztělesněním dobra, a dokud drží pohromadě, nemá zlo šanci. Černý čaroděj se však chce zmocnit jednoho z nich a ovládnout celou zemi. Do Lilandgarie se proto vracejí elfové, aby pomohli zachránit dobro. Elfská princezna Aranis se musí spojit s nevyzpytatelnými draky, aby temné síly přemohla. Skryté tajemství však ohrožuje i soudržnost záchranné výpravy elfů. Podaří se království zachránit a nastolit opět rovnováhu světa?

 

Amanda Hockingováhockingova
Mrazivý oheň

Bryn byla pro království Kaninů jen outsiderem. I tak sní o tom, že se stane členkou elitní královské gardy. V cestě jí nesmí stát ani city, které chová ke svému šéfovi. Vztah mezi nimi je naprosto vyloučen. Nečekané útoky na království prověří Bryninu psychickou i fyzickou sílu. Konečně má příležitost konfrontovat zrádce, který se pokusil zavraždit krále. Jen ona ho může zastavit. Nasadí život, aby ochránila ty, kteří ji nikdy nevzali mezi sebe?

 

Těšíme se na Vás v naší-vaší knihovně!


Obrázky a anotace jsme převzali z webu knihkupectví Kosmas a ABZ Knihy.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se