Skatepark bude kvůli vandalům zavřený

Skatepark bude kvůli vandalům zavřený

K opětovnému vandalismu ve skateparku došlo ze soboty 4. na neděli 5. listopadu. Za oběť mu tentokrát padla celá tabule provozního řádu včetně stojanu a také vstupní branka. Vzhledem k tomu, že skatepark bývá vzápětí poté, co ho město nechá uklidit, opět pokrytý odpadky, včetně rozbitého skla, město se rozhodlo ho na neurčito uzavřít. K předchozímu vandalismu došlo na konci října.

Nájezdy vandalů na skatepark se opakují podle Jaroslav Vyskočila z technického úseku města pravidelně zhruba jednou za čtrnáct dnů, ale tentokrát došlo ke kompletnímu zničení. Dřevěnou konstrukci provozního řádu vandalové vytrhli z betonového základu, zpřelámali dřevěný sloupek a zničili plastovou ceduli, takže je kompletně zničený. „Město s tím má náklady. Provozní řády včetně dřevěných konstrukcí nástěnek byly zcela nové, nebyla to úplně levná záležitost. Vstupní branka se kompletně měnila v letošním roce dvakrát, samotná klika čtyřikrát. Údržba a provoz skateparku město letos stály mezi 50-70 tisíci korunami,“ vysvětluje Vyskočil.

Pravidelné kontroly pracovníky městského úřadu probíhají v sezóně jedenkrát týdně. Podle Jaroslav Vyskočila se skatepark uklízí často, ale lidé můžou mít dojem, že se neuklízí vůbec, protože nepořádek je tam v poslední době prakticky nonstop.  Tato situace vedla k rozhodnutí skatepark na dobu neurčitou uzavřít. „Bez provozního řádu nemůže být skatepark otevřený a vedení města se zamyslí, jak skatepark řešit v příštím roce. Situace nás netěší, protože věříme, že ho využívají i ti, kteří ho neničí. Nemůžeme ale riskovat, že tam dojde k úrazu, protože je celá plocha posetá odpadky z plastů a střepy z rozbitých skleněných láhví po alkoholu,“ dodává Jaroslav Vyskočil.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
2 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
František Keyř
František Keyř
6 let před

1) Existuje takové zařízení, kterému se říká fotopast.
2) Existuje taková složka, které se říká MP.
3) Existuje nějaký profil návštěvnosti využití parku (mimo vandalů) ?
4) Pokud není tento prostor využíván k účelu, ke kterému byl pořízen, zamyslel bych se nad jiným využitím, i kdyby se z toho mělo stát třeba parkoviště.
5) Pokud vandalům nedělá problém branka, obávám se, že to bude „semeniště“ nepořádku, pokud to nebude buď řádně zajištěno nebo pravidelně, i několikrát denně kontrolováno, zřejmě bude vhodné tento prostor řádně označit např. „Vstup zakázán“, aby byla i nějaká případná vymahatelnost.
6) V té souvislosti – do budoucna bych se vůbec lépe rozmýšlel nad prostory pro volnočasové aktivity a také nad prácí MP, tam bych vůbec udělal revizi náplně a účelu, ke kterému byla tato složka pořízena a kam se to zvrtlo, ale to už zasahuje do „politiky“, a to bude zřejmě problém.
Hezký večer, Keyř.

Přihlásit se