Co nás čeká na zámku do konce roku?

Co nás čeká na zámku do konce roku?

Výhled ze zámku na fotografii Anny Čelouchové.

V listopadu i prosinci jsou víkendy na zámku věnovány rodinám a dětem. Připraveny jsou speciální zábavné prohlídky komnat a Kouzelného sklepení, výtvarný ateliér i výstavka panenek. Kdo chce, může přijít hádat pohádky na Pohádkových prohlídkách s princeznou, kdo chce slyšet vyprávění o místních strašidýlkách, ať zavítá na Pohádkovou prohlídku o strašidýlkách.

Potkat na zámku můžete dokonce i ledovou královnu Elsu. Přijde se na ni podívat s dětmi o státním svátku 17. listopadu. Navíc se zajímá o naše Vánoce a je zvědavá na vánoční zvyky a tradice. Proto ji uvidíme i během prvních tří prosincových víkendů na Vánočních prohlídkách, kde si spolu s dětmi vyzkouší některé známé i méně známé zvyklosti jako třeba házení botou nebo šlapání na sekyrku.

O víkendu ve dnech 2. a 3. prosince si nezapomeňte rezervovat místo na Mikulášskou nadílku. Rodiče mohou pro své ratolesti připravit balíček s koledou a předat jim ho na zámku.

Zámek otevře své brány také mezi svátky od 23. prosince do 1. ledna, tedy na Štědrý den, o Silvestru i na Nový rok. Dospělí mohou navštívit kostýmované Prvorepublikové prohlídky I. i II. trasy, rodiny s dětmi Pohádkové vánoční prohlídky.
Marie Charvátová

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se