Do Magdalény si zájemci přišli udělat test na vážná onemocnění

Do Magdalény si zájemci přišli udělat test na vážná onemocnění

Magdaléna, o.p.s. se už tradičně zapojila do Evropského testovacího týdne. Do poboček v Centrech adiktologických služeb v Benešově, Berouně a Příbrami přicházeli zájemci z řad široké veřejnosti, aby si nechali bezplatně a anonymně udělat testy na infekční nemoci – žloutenky typu B, C a HIV/AIDS. V letošním roce se testování v našich centrech zúčastnilo 40 osob a vyhodnotilo se 129 testů.

Testy prováděli vyškolení pracovníci z kapilární krve, jedním malým vpichem do prstu ruky, jako při vyšetření CRP u lékaře. Jedná se o orientační testy, jejichž provedení a vyhodnocení je nenáročné a rychlé. Důležitou součástí procesu je odborné poradenství, které zahrnuje informace o infekčních chorobách a jejich přenosu, sdělení výsledků a případná další doporučení.

Testování na infekční onemocnění není jen jednorázovou službou v rámci Evropského testovacího týdne. Lidé, kteří chtějí mít jistotu o svém zdravotním stavu, se mohou v nízkoprahových programech Magdalény nechat testovat v průběhu celého roku. Stačí se telefonicky objednat, v případě jakýchkoli dotazů pracovníci rádi poskytnou veškeré informace.

Evropský testovací týden je kampaň, která probíhá v mnoha státech Evropy a jejím hlavním cílem je zpřístupnit bezplatné testování na vir HIV a žloutenky typu B a C a předejít tak riziku pozdního odhalení infekce. V České republice se každoročně zapojuje řada státních, soukromých i neziskových organizací.

Centrum adiktologických služeb Magdaléna-Benešov, Nová Pražská 399, tel. 603 478 707 Centrum adiktologických služeb Magdaléna-Příbram, Žežická 193, tel. 739 612 018 Adiktologická ambulance Magdaléna-Beroun, Havlíčkova 1732, tel. 737 797 013

Magdaléna o.p.s. poskytuje již bezmála 20 let sociální, zdravotní a vzdělávací služby. Za tu dobu prošlo našimi preventivními programy pro žáky přes deset tisíc dětí, ambulantními léčebnými programy tisíce závislých a jejich bližních, 300 klientů se léčilo v terapeutické komunitě, tisíce osob žijících na okraji společnosti využilo našich kontaktních a poradenských služeb.

Martina Malinová

PR manažerka

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se