Jak bude vypadat park u Pavilonu? Může rozhodnout i váš názor

Jak bude vypadat park u Pavilonu? Může rozhodnout i váš názor

Návrh řešení parku v okolí budoucího školního Pavilonu představil architekt Peter Gromski z ateliéru GRIDO na sobotním Knoflíkovém trhu a lidé začali hlasovat pro jimi preferovanou variantu. Tuto možnost mají ještě do 21. prosince, a to ve škole Komenského 420.

Park rozdělený zemním valem na část pro aktivity a pro odpočinek. Altán, nové stromy, zatravňovací dlažba, neoslňující osvětlení, ale také herní prvky pro děti a překážky pro parkour. To mají společné obě varianty řešení okolí Pavilonu. Liší se například v poměru zelených a zpevněných ploch a v tom, jestli naučná stezka povede po hřebeni zemního valu nebo po jeho úpatí. Obě varianty se odlišují také vedením přístupové cesty vnitroblokem.

„Hlavní rozdíly jsou v tom, že varianta B počítá s menší plochou zpevněných asfaltových ploch ve prospěch více stromů a zeleně. Vzhledem k tomu, že varianta A počítá s vedením naučné stezky úpatím zemního valu, je tento val užší a vyšší než ve variantě B, kde stezka vede po jeho hřebeni. Obě varianty se liší ještě v tom, že zatímco hlavní přístupová cesta vnitroblokem vede u varianty A k Pavilonu, u varianty B směřuje ke vstupu do školy,“ shrnul architekt Peter Gromski.

Na sobotním Knoflíkovém trhu hlasovalo celkem 32 lidí pro variantu A a 119 lidem se víc líbilo řešení B. Jak to bude u vás?

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se