Navštivte zámek i o Vánocích, mezi svátky nebo na Nový rok

Navštivte zámek i o Vánocích, mezi svátky nebo na Nový rok

Také o svátcích přijměte pozvání na prohlídky zámku. Především pro rodiny s dětmi jsou připraveny speciální Vánoční prohlídky, kde potkáte nejen zámeckou paní, ale také ledovou královnu Elsu.

Při procházce svátečně vyzdobenými komnatami uslyšíte povídání o vánočních zvycích a některé z nich si i vyzkoušíte. Hodíte botou a zjistíte, jestli vás čeká svatba, stoupnete na sekyrku, aby vás nebolely nohy, poradíme vám, jak být celý rok oblíbení nebo jak dobře upéct vánočku. Dozvíte se také, co je to pryšec nádherný, proč máte mít kolem stolu řetěz, na lustru jmelí a na stole talíř navíc.

Otevřeno pak bude ještě také od 23. prosince až do 1. ledna, tedy dokonce i na Štědrý den, na Silvestra i Nový rok. Dospělí a větší děti mohou navštívit kostýmované Prvorepublikové prohlídky na obou trasách s vyprávěním o životě posledních majitelů zámku. Uvidíte jejich soukromé pokoje, kde trávili volný čas, i společenské místnosti, kde slavili Vánoce. Pro rodiny s menšími dětmi budou připraveny Pohádkové vánoční prohlídky.

Marie Charvátová

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se