Lidé v Mníšku věnovali dětem v nouzi skoro tisíc krabic s vánočními dárky

Lidé v Mníšku věnovali dětem v nouzi skoro tisíc krabic s vánočními dárky

Jen ve škole se sešlo skoro 600 krabic od bot s vánočními dárky.

Sbírka Krabice od bot, věnovaná vánočním dárkům pro děti v nouzi, měla velký ohlas. Jen v Mníšku se jich nashromáždila bezmála tisícovka.  Věnovaly je nejen zdejší školy a školky, ale nosili je i samotní občané. Garantem sbírky pod záštitou hlavičkou Českobratrské církve evangelické v Dobříši byla její kurátorka Katka Vojkůvková, která popsala vyvrcholení akce, o níž byl rekordní zájem.

V Mníšku jsme sebrali 967 dárků, ve škole jich bylo 594, školky daly dohromady 229! Jsou to naprosto neuvěřitelná čísla a moc děkuji všem, kteří se do této sbírky zapojili. Na rozdíl od předchozích let, kdy jsme přebytky vozili do centrály v Praze, se nám letos podařilo všechny dárky rozdistribuovat konkrétním sdružením. Díky tomu jsem se mohla setkat se spoustou lidí, snažících se pomáhat těm, kteří se ocitli na dně a snaží se od něj odrazit. Jsou to lidsky velice silná setkání a jsem za ně moc vděčná.

Dárky od Vás putovaly do azylových domů v Příbrami, Lochovicích a Mokrovratech, Dětského domova v Unhošti, Kojeneckého ústavu v Kladně, Nízkoprahu v Příbrami, Hořovicích a Libušíně, do sdružení ROSP Nymburk, sdružení Indigo Děčín, na Šluknovsko díky komunitnímu centru Kostka a díky sdružení Romano Jasnica také na Lounsko a Ústecko. 38 aktovek, které se sešly na naší škole, budou nově od Vánoc nosit školáci v Nymburku.

Celkem s Dobříší a blízkým okolím jsme dali dohromady a rozvezli 2082 krásně zabalených a Vánocemi vonících dárků. Velkou pomocí bylo, že mohla být asi tisícovka dárků uskladněna v obřadní síni městského úřadu. Za pomoc při nakládání děkuji zaměstnancům MÚ Mníšek pod Brdy, zejména Jiřině Romové a Lukáši Říhovi, také městské policii, dětem a ostatním. Za pomoc při třídění a počítání děkuji Zuzaně Bajerové a Dagmar Špačkové, za odvoz dárků do Nymburka Veronice Keslové.

Všem učitelům, rodičům, a hlavně dětem za jejich štědrost také moc a moc děkuji.
Katka Vojkůvková

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se