Do ordinací už nebude zatékat

Do ordinací už nebude zatékat

Zdravotní středisko pro dospělé čeká o prázdninách oprava stoupaček.

Zdravotní středisko pro dospělé pacienty čeká kompletní rekonstrukce. Radnice začne od střechy, ta totiž není v dobrém stavu a do ordinací gynekologie a stomatologie v patře budovy kvůli tomu zatékalo a tvořila se i plíseň.

Lékaři a zdravotní sestry ze zdejších ordinací se s problémy kvůli stavu budovy střediska potýkají už dlouhé roky. Potvrdili, že stará střecha je v nevyhovujícím stavu a ten se podepisuje na vnitřních prostorách tím, že zejména po deštích se ze stropu odlupují kusy omítky. „Opravy se pořád odkládají, už jsme si zvykli, že po deštích míváme mokré stropy a kvůli flekům pak sami malujeme. Nejhorší situace je asi v našich šatnách,“ popsala situaci jedna z lékařek.

Město vyčlenilo finanční prostředky ve výši necelého 1 miliónu korun na opravu střechy na budově zdravotního střediska pro dospělé, nechalo zpracovat projekt a na jeho základě je vydané stavební povolení. Zakázka prošla veřejnou soutěží, ze které vyšel dodavatel společnost AAA střechy a stavby s.r.o.

„Domluvili jsme se, že s pracemi začnou na jaře, aby dodavatel mohl zaručit dodržení teplotních požadavků na instalaci například izolací,“ vysvětluje Pavla Duchoňová za odbor správy majetku a investic města.

V tomto roce by pak měly následovat i práce na rekonstrukci vnitřku budovy, konkrétně na rozvodech elektřiny, na modernizaci toalet s cílem, aby budova byla v podobně dobrém stavu jako protější zdravotní středisko pro děti.

V minulých letech se město soustředilo především na opravy zdravotního střediska pro děti. Dostalo nová okna, fasádu, opravily se vnitřky a dnes je v dobrém technickém stavu. V budově střediska pro dospělé se v minulosti investovalo hlavně do teplovodního kanálu a do výměny oken.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se