Natálka Vlčková má talent na běhání

Natálka Vlčková má talent na běhání

V seriálu běžeckých závodů Brdský pohár si Natálka vyběhala stříbrnou medaili.

Natálii Vlčkové je teprve devět let a už má za sebou běžecké úspěchy. Okusila už několikrát, jaké to je stát „na bedně“ a užívat si medailový úspěch.  Vyběhala si například stříbro v Brdském běžeckém poháru, seriálu 16 běžeckých závodů. V tréninku i závodění ji podporuje celá rodina, všichni totiž mají k běhání blízko.

S běháním začala Natálka opatrně už jako čtyřletá, když ještě chodila do mníšeckého Sokola. „Poznali jsme, že je individualistka, a dát jí na kolektivní sport nám připadla škoda. Už jako šestiletá za Sokol s přehledem zvítězila v atletickém trojboji v Komárově, vysvětluje táta Petr Vlček, proč začali pro svoji dceru preferovat právě běhání.

Rodiče ji přihlásili do atletického oddílu v Radotíně. „Zlomový byl poslední závod roku 2016, kdy se Naty vyfotila s Romanem Šebrlem, který byl se svou dcerou na běžeckých závodech v Praze. Jejím vzorem je totiž právě Roman Šebrle,“ vysvětluje táta Petr, co dceru motivovalo. Podle něj je pro Natálii dnes běh víc než koníček a celá rodina mu podřizuje téměř vše.

Loňský rok byl pro Natálii úspěšný. V Brdském běžeckém poháru si vyběhala druhé místo, Jarní běh na Dobříši vyhrála a v Atletickém trojboji v Příbrami se umístila na druhém místě. „Na běhání ji baví stupně vítězů a atmosféra, kterou si umí užít,“ říká táta Natálky, který nedávno založil sportovní klub SK Mníšek.

„Chyběl nám tu atletický klub, který by vychovával mladé sportovce, podobně jako v jiných podbrdských městech jako je například Příbram, Dobříš, Žebrák, kde si už vychovali své sportovce všech kategorií a velice slušně reprezentují oddíly a také své základní školy,“ dodává otec malé běžkyně Natálky.

 

Natálka o běhání: „Běhat jsem začala, protože mě to bavilo a měla jsem z toho dobrý pocit, a mám ho pořád.  Dnes trénuju třikrát týdně. Cvičí mě táta, plány dělá také táta, je to můj budoucí trenér, bez něj bych to nedokázala. Školu zvládám dobře a těším se na odpolední tréninky. V rodině běh máme strašně rádi. Sledujeme ho i v televizi. Baví mě i skákání do písku, hod kriketem a běhání kopců ve Zlaťáku. Ale také posilování v posilovně. V příštích letech bych se chtěla dostat na atletické mistrovství republiky. Můj velký vzor je Roman Šebrle.“

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se