Kam budou letos směřovat hlavní investice města?

Kam budou letos směřovat hlavní investice města?

Rozpočet na letošní rok počítá s příjmy ve výši 197 miliónů korun a s výdaji 185 miliónů. Kromě školního Pavilonu město počítá i s dalšími velkými investicemi Kromě toho chce město pokračovat v řadě načatých projektů, zateplení některých budov, menší opravy chodníků, komunikací i Skaleckého areálu (uvedené částky jsou v přibližné výši).

Příprava výstavby nového městského úřadu
3,5 miliónu město počítá vydat na tvorbu studií, jednotlivých projektů a přípravou soutěže na výběr dodavatele.
Oprava asfaltů, vodovodu a ulice Višňovka v Rymaních
2 milióny půjdou na výměnu starého litinového vodovodu a generální opravu povrchu ulice. Současně se budou opravovat i překopy na hlavní krajské silnici.
Domov pro seniory
1 milión je určený na statické zabezpečení hlavní budovy a generální opravu kotelny.
Dětská hřiště
1 milión spolkne stavba dětského hřiště na Starém sídlišti a nové herní prvky na hřišti na Novém sídlišti.
Chodníky a silnice na starém sídlišti
1,5 miliónu pohltí zahájení komplexní rekonstrukce chodníků a ulice Rudé armády, stavba nových parkovacích stání uvnitř sídliště a doplnění parkovacích míst u střediska a u školky.
Oprava chodníků a ulic na Novém sídlišti
1 milión město dá na další opravu ulic Nová, Nádražní a na opravu parkoviště Ke Škole. Nová parkovací místa vzniknou nejen u hřbitova, ale i v ulici Jana Šťastného.
Odvod dešťových vod
700 tisíc půjde na odvádění dešťových vod ve Lhotecké ulice, na vyčištění koryta na Lhotě a v průběhu odvodnění ulice Na Oboře generální opravou vpusti u kulturního střediska a  transformátoru.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
4 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
petr jansky
petr jansky
6 let před

patřím mezi ty, co neví, co je parkour.. dokážu ale vyhledat, co říká Wikipedie.. https://cs.wikipedia.org/wiki/Parkour.. disciplína francouzského původu.. „překonávání libovolných překážek v okolním prostředí – od větví přes kameny a skály až po zábradlí a betonové zdi“.. je to speciální sport v přírodě(jako děti jsme tomu říkaly prolézačky), který ani nemá české názvosloví.. že se toho chopili podnikatelé a staví umělé dráhy mě nepřekvapuje.. ale že by tuhle vymoženost musel mít Mníšek mezi školou a panelákem, to je teda síla.. doufám, že to někdo posoudí odpovědně a nedopadne to tak, jak říkal Werich: to je blbý, to se bude líbit..

u stavby nové radnice postrádám architektonickou soutěž na projekt..

Pavel Jerabek
Pavel Jerabek
Odpovědět  petr jansky
6 let před

Parkour srovnávám s počtem a vybavením hřišť pro malé děti. Píší – ubral bych těch hřištích pro menší a přidal pro starší, aby měli svoje prostory pro vyblbnutí a neskákali po chodnících, zíďkách apod. Neříkám, že pohyb po přírodních překážkách nepreferuji, ale dnes jsme trochu jinde, než za našeho mládí.

Pokud si vzpomenu na své vylomeniny, tak se mi dnes ježí chlupy na zádech s údivem, že jsme to přežili. Mám za to, že v Mníšku není kluk, možná holka okolo mé generace, která nezkoušela různé pohybové aktivity třeba na zbořeninách na Skalce, v různých lomech co byly v lesích apod. Na kolech jsme lítali po silnicích jako draci, to jednou auto co jelo jsme slyšeli na kilometry od nás.
Nicméně to překonávání překážek (parkour)je v zcela jiné rovině, než za nás a je to i o naučení toho pohybu, naučení svých možností apod. V Mníšku se tím baví už starší děti delší dobu, ale neskáčí po lese, ale po zábradlích, stěnách domu, lavičkách apod. Viděl jsem je i na nových zdích vpustí do kanalizace na Lhotecké atd.
Takže je otázkou, zda je budeme nahánět, že se takto v městě chovat nesmí a nebo jim vytvoříme prostor, kde se vyblbnou.
Do zázemí kolektivních sportů mládeže kolikrát vložíme větší náklady, a jsou kolikrát úzce vázány na členství v kroužcích apod.
Kdybychom dokázali mládež přitáhnout na gymnastiku, skoro by to mělo stejný efekt – ale, není to asi ten správný tah na bránu.
Navíc je to aktivita pro mladé, která je individuální, nemusí se nikdo zapisovat do kroužků apod.
Takže znovu – srovnával jsem co investujeme do malých dětí a co do neorganizované mládeže.

Pavel Jerabek
Pavel Jerabek
Odpovědět  Pavel Jerabek
6 let před

jen na první kliknutí co umí ti co to umí:
https://www.youtube.com/watch?v=WR6pZE6Qeyo

Za mého mládí se tomu neříkalo „parkour“, ale lítání po stavě a lešení s tím, že aktivity občas skončily pořádným výpraskem, kvůli tomu, že dospělí na rozdíl od nás věděli, co znamenalo blbnout na dřevěném lešení, a čerstvě postavěné zdi.

Pavel Jerabek
Pavel Jerabek
6 let před

Pokud jde o dětská hřiště – ubral bych a investoval do parkouru, který mohou využívat starší děti, zvyšují své pohybové dovednosti a mají se tím bavit.
Byl to i návrh starších žáků ZŠ při plánování prostoru mezi ZŠ a bytovými domy. A s parkourem se tam asi počítá.
Nicméně – čas starším dětem strašně utíká a prakticky tu pro ně nic nemáme, jen si stěžujeme, že sedí u PC a nebo lumpačí. A třeba menší, ale kvalitní a bezpečný parkour na Starém sídlišti (v jeho okolí) může být předpremiérou parkouru před školou.

Kdo neví oč jde – je to prostor s různými překážkami, které se překonávají různými druhy skoků, výskoků, bezpečně zvládnutí seskoků, přeskoků atd. Není to nic levného, ale v nabídce ve venkovních nabídkách aktivitách pro neorganizované starší děti máme šílený dluh.

pj

Přihlásit se