Skalka procitla do jara dvěma výstavami

Skalka procitla do jara dvěma výstavami

Zahájení výstavy fotografií uvedlo hudební vystoupení berounského písničkáře.

Zahájení letošní skalecké výstavní sezóny začalo v neděli dvěma vernisážemi, které propojil hudební program berounského písničkáře Vladimíra Čápa.

Obrazy skupiny Pozdní sběr oživily kostelík na Skalce.

První výstava se otevřela v kostelíku sv. Máří Magdalény ve 13 hodin. Tvoří ji kresby a malby výtvarné skupiny Pozdní sběr. „Obrazy prostor kostelíku úžasně oživily a rozzářily. Při vstupu do jeho prostoru na člověka okamžitě dýchne nádherná atmosféra,“ říká Jana Dušková, kulturní referentka města, a dodává, že samotnou vernisáž otevřel neformálním a vtipným úvodním slovem kunsthistorik těchto výtvarnic.

Lidé pak podle jejích slov měli možnost v klidu si obrazy prohlédnout v čase, který zbýval do zahájení druhé vernisáže. „Ta se nesla ve vážnějším duchu, protože se jednalo o výstavu fotografických portrétů známých osobností, které tímto způsoben vyjádřily svoji podporu nadaci ALSA, pomáhající pacientům bojujícím s nevyléčitelnou amyotrofickou laterární sklerózou,“ popisuje Jana Dušková.

Součástí vernisáže byla prezentace toho, co je podstatou činnosti nadace ALSA,  a představila ji  její ředitelka Eva Baborová. Kulturní referentka Jana Dušková pak přivítala také moderátorku Událostí ČT Danielu Písařovicovou a autorku fotografií Terezu z Davle. Po skončení oficiální části vernisáže dámy ochotně odpovídaly na dotazy návštěvníků.

Obě výstavy budou na Skalce k vidění do 29. dubna, kromě pondělí každý všední den od 13 do 17  a o víkendech od 10 do 17 hod.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se