Brdský kos zazpíval srdcem

Brdský kos zazpíval srdcem

Vyhlášení vítězů 4. a 5. soutěžní kategorie oznamuje od mikrofonu Zora Jandová, další porotci stojí zleva (Petr Digrin, Milan Herman a Ester Mertová).

Osmnáctý Brdský kos je minulostí. Svůj pěvecký um do letošního ročníku talentové soutěže přijelo ukázat publiku a porotě na padesát dětí od 5 do 18 let z různých koutů naší republiky. Před porotou stál těžký úkol, protože soutěžící byli velmi vyrovnaní a dali do svého vystoupení srdce.

„Není důležité, jak si myslíš, že tvoje zpívání působilo na lidi, hlavní je, co jsi tomu dala zevnitř sebe,“ chlácholila jedna ze soutěžících svoji konkurentku a mimoděk vystihla, co působilo z jeviště po dobu celé soutěže. Vlastně to potvrzovala jinými slovy i předsedkyně poroty, zpěvačka a herečka Zora Jandová při vyhlašování vítězů každé z kategorií.

„Bylo to hrozně vyrovnané, dost jsme se o vítězích dohadovali. Nakonec nám výběr pomáhaly vyřešit matematické počty,“ zmínila při vyhlašování výsledků. V porotě byl také Milan Herman, majitel nahrávacího studia, který porotcoval v prvních řadě SuperStar, starosta města Petr Digrin a studentka pražské konzervatoře Ester Mertová.

Přijely děti z Prahy a okolí, ale i Berounska, Příbrami, Českých Budějovic nebo Brna. V jejich podání zazněly hity českých, slovenským i světových interpretů i muzikálů. Každý ze zpěváčků a zpěvaček si odnesl od sponzorů malou pozornost a diplom od Jany Duškové, kulturní referentky a organizátorky letošního ročníku Brdského kosa. Hlavní cenou pro vítěze všech kategorií pak byla možnost nahrávky v profesionálním nahrávacím studiu zdarma.

Soutěžilo se v pěti kategoriích podle věku: nejmenší děti od 5 do 8 let, druhá kategorie byla pro děti od 9 do 11 let (Mníšek v ní reprezentovala Bětka Romová), třetí od 12 do 14 let (její vítězka, Aneta Kalertová také hájila barvy Mníšku), čtvrtá od 14 do 18 let a pátá kategorie pro skupiny, byla věkově rozmanitá, ale žádný soutěžící nesměl být starší 18 let. Na úvod vystoupila Zuzana Kristýna Bašová, které ještě nebylo pět let. V první kategorii zvítězila Julie Lišková, ve druhé Martin Jirák, ve třetí Aneta Kalertová, ve čtvrté Marek Pošta a v páté duo Martin Jirák a Filip Strejc. Cenu diváků získala Klára Koppová, která soutěžila v třetí kategorii.

„Pro příští ročník zauvažujeme, jak to udělat, abychom každému soutěžícímu mohli říct i pár slov k jeho vystoupení,“ naznačila Zora Jandová něco z vizí do 19. Brdského kosa. Akci podpořilo nejen město, ale i firmy Eurosignal, Esmarin, Studny Keyř, Talent Company, Cukrářství a pekařství Jarolímek,  Panský dvůr Řitka, Pizzeria Alcapone, Patina House, Ateliér Poetika, Hudební studio Mníšek, a také Zámek Mníšek, mníšecká základní škola a řevnická základní umělecká škola.

Vyhlášení vítězů nejmladší kategorie
Vyhlášení vítězky třetí kategorie.
Vyhlášení vítěze druhé kategorie.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se