Děti mají na hřišti novou atrakci

Děti mají na hřišti novou atrakci

V červenci se na hřišti na novém sídlišti objevil nový herní prvek, lanová pyramida. Peníze na ni se poskládaly z toho, co pořadatelské Sdružení pro školu vybralo od návštěvníků loňského Dne dětí, mníšeckých podnikatelů a Nadačního fondu ZDRAVÍ A PŘÍRODA paní Hrdinové, a z toho, co k tomu přidalo město.

Na loňském Dni dětí se podařilo na lanovou pyramidu od lidí vybrat 50 tisíc korun a tuto částku koncem roku pořadatelské sdružení a iniciátor sbírky, Sdružení pro školu, převedlo darem na město.  To pak k tomu přidalo další prostředky, a tak se pyramida s několika rameny, za necelých 74 tisíc, mohla o těchto prázdninách na hřišti na novém sídlišti objevit.

„Záměrem bylo, aby věž nebyla moc vysoká, a to nejen kvůli bezpečnosti, ale i pro pozdější kontroly a revize. Pro větší bezpečnost dětí město pořídilo dopadovou plochu z kačírku
a hřiště má od jara i novou příjezdovou cestu,“ informuje Jaroslav Vyskočil z odboru správy majetku a investic.

„Děkujeme všem dárcům. Myslím, že tato akce měla smyl, atrakce je v obležení dětí, a to mladších i těch straších,“ uvádí k tomu místostarostka Daniela Páterová.  Podle jejích slov radnice ví také o požadavku některých obyvatel, zda by se na místě, kde se uvažovalo
o sportovním hřišti s basketbalovým košem, mohl objevit stůl na stolní tenis.  „Bohužel jiným lidem je ale nepříjemný zvuk, který driblování nebo ping-pong doprovází,“ říká k tomu místostarostka.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se