Povolební vyjednávání směřují ke zformování koalice

Povolební vyjednávání směřují ke zformování koalice

Lídři čtyř politických uskupení včera podepsali dohodu o koaliční spolupráci. Magdalena Davis za Společně pro Mníšek, Miroslav Vilimovský za Otevřenou radnici, Šárka Slavíková-Klímová za TOP09 a Nezávislé a Radko Sáblík za ODS souhlasili s budoucí spoluprací s tím, že do konce října podepíší koaliční smlouvu.

„Přátelé, máme pro vás první průběžné zprávy z povolebních vyjednávání. Podepsali jsme dohodu o budoucí koaliční spolupráci mezi zástupci Společně pro Mníšek, TOP 09, Otevřené radnice a ODS. Věříme, že se koalice ještě rozroste, širší spolupráci jsme rozhodně otevření, nicméně již teď je jasné, že máme v zastupitelstvu města zajištěnou většinu. Znovu vám velmi děkujeme za podporu. O dalším vývoji vás budeme samozřejmě opět informovat,“ uvedla na facebooku Magdalena Davis.

„Vítězům voleb přejeme při sestavování koalice hodně štěstí. K výběru měli mnoho možností, ale nás ke spolupráci dosud nikdo nevyzval. My bychom se tomu nebránili, kromě spolupráce se sdružením Otevřená radnice, která je pro nás vzhledem k jejich dlouhodobé lživé a neúspěšné snaze o kriminalizaci vedení města naprosto nepřijatelná,“ uvedl starosta a lídr kandidátky STAN Petr Digrin.

Podobně se vyjádřila zastupitelka za Sdružení nestraníků Hana Kotoučová. „Sláva vítězům, čest poraženým! Je to volba občanů a náleží jí patřičný respekt, vítěz má nyní nezadatelné právo sestavit koalici. Nebráníme se konstruktivní spolupráci, jde přece o město, ve kterém žijeme. Vše, co bude k jeho prospěchu, podpoříme. Je ovšem nepřijatelné, abychom spolupracovali se sdružením Otevřená radnice, které svými útoky na vedení města, a to nejen ve svém volebním letáku, překročilo únosnou hranici,“ prohlásila.

Magdaleně Davis i celému uskupení Společně pro Mníšek k vítězství gratuluje i zastupitelka Daniela Páterová, zvolená za Mníšek – město pro rodinu . „Přesto, že již vznikla Dohoda o koaliční spolupráci, povolební jednání nejsou u konce a já věřím, že dohoda o širší spolupráci napříč zastupitelstvem je možná. Teď už záleží na nás zastupitelích, jak své mandáty, které jsme od voličů dostali, využijeme,“ uvedla.

—————————————–

Společně pro Mníšek získalo ve volbách 29, 73 % hlasů a bude mít v 15členném zastupitelstvu 5 zastupitelů, Otevřená radnice 8,94 %, TOP 09 6,33 % a ODS 5,43 % a budou mít po jednom zastupiteli. Magdalena Davis jako kandidátka na starostku obdržela od voličů nejvíc „křížků“ – celkem 874.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
petr jansky
petr jansky
5 let před

vážení spoluobčané.. jedná se o historický okamžik, kdy po 12 letech se vláda věcí mníšeckých opět vrací k občanům a jejich zvoleným zastupitelům.. dovolil bych si poděkovat všem, kteří svou volbou zvrátili neblahý vývoj minulých let.. v Mníšku se opět bude svobodně dýchat.. smekám a děkuji..

Přihlásit se