Betlémské světlo pomohlo zapálit třetí adventní svíčku

Betlémské světlo pomohlo zapálit třetí adventní svíčku

Vánoce. Ježíška, Ohleduplnost. Zodpovědnost. Klid. Naději. To vše symbolizuje Betlémské světlo Světluškám z mníšeckého skautského střediska. Dnes odpoledne ho jejich vedoucí přivezli před mníšeckou faru.

Rozsvítit si Betlémským světlem vlastní lucerničky přišli dospělí i děti.  Pro někoho to byla příležitost zapálit si jím právě dnes třetí svíčku na adventním věnci. Jako malý Daniel, který byl mezi prvními, kdo opatrně, aby ho vítr nesfoukl otevřel betlémskému plamínku svoji lucernu.

Pro jiného, jako například pro paní Petru, právě tento okamžik symbolizoval přicházející Vánoce. Lidé mohli ochutnat i skautské vánoční perníčky, které jim Světlušky nabídly,
a nakonec Betlémským světlem rozsvítily i lucernu v mníšecké faře. Od ní pak bude svítit až do Štědrého dne také ve zdejším kostele.

Letos to bylo už potřicáté, kdy Skauti Betlémské světlo do České republiky přivezli, tentokrát z rakouského Lince, kde tato novodobá tradice začala. Skautské vlaky ho pak rozvezly po celé republice. Betlémské světlo dnes dopoledne slavnostně přivítaly katedrály v Brně, Olomouci
a Praze.

     

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se