Strhující román pokřtily známé osobnosti

Strhující román pokřtily známé osobnosti

Hana Hindáková při křtu své knihy mezi Janem Přeučilem, Evou Hruškovou, Kateřinou Cajthamlovou a Terezou Kostkovou.

Haně Hindrákové, spisovatelce, žijící v Mníšku, vychází nová knížka z afrického prostředí. O silném příběhu, který popisuje, autorka mluvila už v rozhovoru v červencovém mníšeckém Zpravodaji. Knihu s názvem Nezlomný pokřtily známé osobnosti v rámci Afrického večera.

Kmotry knihy se stali herci Jan Přeučil a Eva Hrušková a také lékařka Kateřina Cajthamlová. Večerem, jehož osou byl křest a čtení z Nezlomného, provedla Tereza Kostková. Konal se minulý týden v pražské kavárně na Starém Městě a nenechali si ho ujít ani známé osobnosti. Hosté zhlédli bubenické vystoupení a africký tanec, k zakoupení byly africké knihy a šperky, které se prodávají v rámci projektu spisovatelky Hany Hindrákové – Dárky s myšlenkou.

Příběh
hlavního hrdiny
je silný
a pravdivý

V červencovém rozhovoru pro Zpravodaj městečka pod Skalkou Hana Hindráková mluvila o tom, že knihu Nezlomný postavila na skutečném příběhu Josepha „Njora“ Njorogeho, který byl v sedmi letech donucen opustit matku, alkoholičku, a skončil na ulici. Začal žebrat, ale brzy mu nezbylo nic jiného než krást. Dostal se do dětského gangu, kde zažil znásilnění i lynčování. Zákon ulice ho poznamenal natolik, že je pro něj těžké dostat se z úplného dna, i když se objeví někdo, kdo mu podá pomocnou ruku. Nakonec to ale dokázal a dnes pomáhá dětem, které stihl podobný osud jako jeho.

„Jakmile mi odvyprávěl svůj příběh, hned jsem věděla, že ho chci napsat. Je tak silný, že nebylo třeba fabulovat.  Prošel něčím, co si vůbec nedovedeme představit, a přesto mu zůstal pozitivní náhled na život,“ řekla Hana Hindráková.

Pokud byste chtěli malým udělat dvojitou radost malým vánočním dárkem a zároveň podpořit projekt Hany Hindrákové Dárky s myšlenkou, zavítejte na www.darkysmyslenkou.cz

O autorce:

Hana Hindráková pochází z Trutnova, po vysokoškolských studiích založila vlastní neziskovou organizaci a přes deset let působila jako dobrovolnice v tomto sektoru. Několikrát se dostala do africké Keni a od roku 2018 pomáhá prostřednictvím projektu Dárky s myšlenkou. Keňu si velmi oblíbila a umístila tam děj většiny svých románů. Mezi další příběhy autorky patří například Smrtící byznys, Očarovaná, Dobrovolnice. Žije v Mníšku pod Brdy.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se