Šlapat do pedálů na cestě za životní změnou bude středočeská rodina

Šlapat do pedálů na cestě za životní změnou bude středočeská rodina

Hana Potměšilová na fotografii Lukáše Bíby.

Spolek Revenium spojený s obyvatelkou Mníšku Hankou Potměšilovou a agazín Reportér od ledna startují projekt Šlápneme do pedálů. Chtějí pomoci dospělým členům rodiny, která se stará o svého člena se zdravotním postižením, najít dobrou práci a dětem školu.

„Aby každý bez ohledu na svůj viditelný či neviditelný handicap mohl pracovat na tom, v čem je nejlepší,“ shrnula Hanka Potměšilová smysl nejnovějšího projektu spolku Revenium, o kterém jsme psali na stránkách Zpravodaje městečka pod Skalkou.

Po celý příští rok budou lidé z Revenia pracovat s rodinou ze Středočeského kraje, ve které je tatínek po transplantaci jater a s Crohnovou nemocí a jehož současný zdravotní stav znemožňuje jakoukoliv pracovní aktivitu. Starší dcera trpí dětskou mozkovou obrnou spojenou s mentálním postižením a mladší zdravá dcera, která by potřebovala trávit trochu více času s oběma rodiči, aby si mohla dětství alespoň trochu pořádně užít. O všechny se stará zdravá máma. Rodina bydlí v nevhodných bytových podmínkách a je zcela odkázaná na sociální dávky.

„Rádi bychom mamince zprostředkovali vhodné zaměstnání třeba na částečný úvazek, otci pomohli z nemocí vynucené izolace a pro starší dceru bychom rádi našli vhodné zařízení, do kterého by mohla denně docházet a sociálně se posunovat“, uvádí Hana Potměšilová.

Chcete činnost Revenia podpořit? Podívejte se na stránky www.revenium.cz.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se