Letos jsou na stromečku IN živé květy

Letos jsou na stromečku IN živé květy

Ivana Jandová z Mníšku pod Brdy prodává originální skleněné vánoční ozdoby českých výrobců. Ví, co bude na stromečku opravdu IN, protože pravidelně jezdí na největší světový vánoční veletrh, který udává v této oblasti trendy.

Před téměř dvaceti roky začínala jako asistentka majitele velkoobchodu s vánočními ozdobami a dekoracemi, po 10 letech se osamostatnila a dnes její velkoobchod v Pražské ulici je největší ve středních Čechách. Zaměřuje se výhradně na foukané, ručně malované ozdoby. Nakupuje je výhradně u českých výrobců a nechává si vyrábět i ozdoby podle vlastních návrhů, má k tomu i svoji malířku.

Každý rok koncem ledna jezdí do Frankfurtu nad Mohanem, kde se pořádá světový veletrh Christmas World. Ten nastoluje trendy pro následující rok a ty se podle zkušenosti Ivany Jandové k nám dostávají s malým zpožděním.

Novinkou jsou ozdoby
s porcelánovým
efektem

„Pro letošní vánoční výzdobu vánočních stromků tento veletrh udal tón v kombinaci živých květin a skleněných ozdob. Používaly se většinou růže, orchideje, kopretiny, gerbery
a kosatce. Z barev budou letos v módě ozdoby bílé, stříbrné, starorůžové, šedé, zelené
a samozřejmě přetrvává klasická červená a zlatá,“ uvádí Ivana Jandová s tím, že lidé dávají přednost foukaným, skleněným a ručně malovaným ozdobám před plastovými čínskými. „Prodávají se čím dál víc kromě klasických koulí i nejrůznější figurky, ptáčci nebo labutě, doplněné jemným peřím,“ říká.

„Pro letošek jsou novinkou i ozdoby skleněné s porcelánovým efektem a skleněné
v patinovaném dekoru. Čím dál oblíbenější jsou i hodně barevné retro ozdoby, které pamatujeme z dob dětství,“ dodává.

Každý rok se Ivana Jandová pravidelně účastní Stříbrných vánočních dnů, což je veletrh dárků, dekorací a spotřebního zboží, konaný na výstavišti PVA v Letňanech. Nejenže pro tuto akci zdobí vánoční stromky ve vstupní hale a pódium, ale účastní se také soutěže
o nejkrásnější vánoční stromek. A v této soutěži pravidelně boduje a často i vyhrává. V roce 2016 soutěžila se sněhobílými dekoracemi podle vlastních návrhů a vloni vyhrála s vánočním stromkem v bordó zlatých barvách.

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se