Na dokončení obnovy skaleckých kapliček může přispět i veřejnost

Na dokončení obnovy skaleckých kapliček může přispět i veřejnost

V kostele sv. Václava a také v Esmarinu najdete kasičky, do kterých můžete přispět na dotažení kompletní rekonstrukce čtrnácti kapliček barokního areálu na Skalce. Peníze můžete poslat i na transparentní účet.

Posledním krokem v rámci opravy skaleckých kapliček bude osazení jejich vnitřků kamenosochařskými reliéfy s motivy zastavení Křížové cesty. Předcházel tomu restaurátorský průzkum, který ve spolupráci s Národním památkovým ústavem zmapoval rozsah poškození původních maleb v těchto nikách a stanovil způsob jejich zakonzervování a také toho, jak budou kamenné reliéfy uchyceny. Osazení uměleckými reliéfy zakončí několikaletou rekonstrukci a kapličky budou připravené znovu se utkat o celorepublikový titul Památka roku. 

30031-0388055349/0800
číslo účtu pro příspěvky na kapličky

Veřejná sbírka probíhá buď formou převodu na bankovní účet vedený u České spořitelny a.s. pod číslem 30031-0388055349, hotovostní platbou na pokladně městského úřadu, anebo vhozením mincí nebo bankovek do kasiček. Ty byly do konce října na Skalce a nyní je najdete v kostele sv. Václava na náměstí F.X. Svobody a v Esmarinu.  Od konce května do konce října se v nich nastřádalo 10 162 korun.  Veřejná sbírka skončí 25. května 2019.

Možnost přispět na obnovu skaleckých kapliček spolu s městem a mníšeckou farností máte už podruhé. Sbírku vyhlásil P. Jan Dlouhý, farář Římskokatolické církve v Mníšku, v rámci jedné z kulturních akcí na Skalce.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se