Mníšecké aerobičky zahájily závodní sezónu

Mníšecké aerobičky zahájily závodní sezónu

Spolek BIOS fit funguje v Mníšku již pátým rokem. Jsem moc ráda, že se naše řady rozrůstají a my v tělocvičně vítáme stále nové nadšence.

Linda Sevaldová
BIOS fit

Činnost spolku je rozmanitá, kromě nezávodních sportovních aktivit pro děti a dospělé je naší nedílnou součástí i závodní oddíl, který v letošním roce čítá skoro stovku závodnic. Bohužel se nám nepodařilo pro tento sport získat žádného chlapce, ale věříme, že se to časem změní.

Na letošní závodní sezónu jsme připravili čtyři velké týmy, které soutěží v kategorii show – cvičení s tématem. Nejmladší závodnice natrénovaly skladbu s názvem Co na louce poletuje, která vás vtáhne do světa hmyzu. Holky ve věku 8–10 let připravily sestavu nazvanou Blázni, je velmi hravá a zábavná. Novinkou jsou skladby s náčiním. Mladší dívky vás provedou celým rokem ve skladbě Od podzimu do léta a se staršími děvčaty si můžete připomenout oblíbený film Sněženky a Machři.

Ve sportovním aerobiku, tedy cvičení jednotlivců, dvojic, mini týmů (tří členná družstva), maxi týmů (pěti členná družstva), se objeví zkušené závodnice, ale i nováčci, pro které bude tato kategorie velmi těžká, ale věříme, že se v ní rychle zorientují. Letošní rok jsme přípravu opravdu nepodcenili a na závodní sezónu se maximálně připravili. Děti navštěvující závodní oddíl trénují 2 až 5 krát týdně, účastní se týdenního letního, víkendového podzimního a zimního soustředění.

Letos dívky čeká
skoro dvacítka
závodů

Možná i proto byl vstup do nové závodní sezóny pro naše holky úspěšný, z prvních klání přivezly hned několik skvělých umístění.  V Českých Budějovicích naše týmy vybojovaly dvakrát zlato, a to v kategorii 8-10 let a 11-13 let. Oba týmy tak zároveň postoupily na celorepublikové finále, které se uskuteční v červnu v Praze.

Velkým úspěchem bylo vítězství Kláry Kočové, která v konkurenci 53 závodnic zazářila v kategorii do deseti let, společně s Eliškou Eppingerovou, která skončila na krásném pátém místě. Obě postupují na mistrovství republiky v soutěžním aerobic master class. Tento postup vybojovala také Julie Holá, osmá ve starší kategorii.

Byla to pro nás zkouška, na co se máme v letošním roce připravit. Celkem nás čeká skoro dvacet závodů. Společně se vypravíme do Plzně, Ostravy, Kutné Hory, Liberce a mnoha další krásných koutů naší republiky. Trávit skoro každý jarní víkend v tělocvičně je časově velmi náročné, ale díky skvělé partě nejen závodníků, ale i rodičů a kamarádů, si je parádně užíváme! Děkujeme všem, kteří nás podporují, velmi si této pomoci vážíme. Závěrem už jen malá prosba: držte nám palce!

Kategorie Jméno Umístění
Ženy A Natálie Malkusová 3.místo
Mini týmy A Karolína Okénková, Karolína Hrdinová, Tereza Čermáková 1.místo
Ženy B Eliška Eppingerová 3.místo
Ženy B Aneta Vacková 14.místo
Ženy B Agáta Bartošová 15.místo
Dvojice B Eliška Eppingerová, Klára Kočová 1.místo
Mini týmy B Eliška Eppingerová, Klára Kočová, Adéla Melichová 4.místo
Ženy C Julie Holá 9.místo
Ženy C Veronika Mandová 10.místo
Ženy D Klára Jelínková 5.místo
Mini týmy D Klára Jelínková, Veronika Mandová, Anna Melichová, Viktorie Žáková 2.místo
MC 8-10 let Klára Kočová 4.místo
MC 8-10 let Eliška Eppingerová 5.místo

 

www.biosfit.cz

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se