Probíhá osazení provizorního mostku na Řevnické

Probíhá osazení provizorního mostku na Řevnické

Během noci na dnešek převezla Krajská správa a údržba silnic (KSUS) nadrozměrnou přepravou ze svého skladu díly mostního provizoria (MP) přes původní mostek u Billy, který je v havarijním stavu. Aktuálně probíhá jeho sestavení a osazování na panelové rovnanině. „Po sestavení mostního provizoria a vybudování nájezdových ramp, se uskuteční hlavní prohlídka mostu, která bude podkladem pro jeho uvedení do provozu,“ informuje Miroslav Dostál, šéf mostních techniků KSUS. Podle jeho slov je předpokládané zahájení provozu přes provizorní mostek zhruba za měsíc, až ztuhnou betonové nájezdové rampy.

Mostek na Řevnické je kvůli havarijnímu stavu uzavřený už od července loňského roku. V důsledku toho byla po celou dubu v tomto místě neprůjezdná Řevnická ulice, a to se promítlo do dopravní obslužnosti pro lokalitu starého sídliště, a mělo vliv na zvýšení provozu na  Pražské ulici, kterou po celou dobu směřovala veškerá doprava městem.

Jednání o vybudování provizorního mostku začalo už minulé vedení a pokračovala v něm i současná starostka Magdaléna Davis. KSUS odůvodňovala průtahy komplikacemi kolem výběrového řízení na dodavatele provizorního mostku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se