Tělocvična mníšecké základní školy hostila druhý ročník závodu v aerobiku

Tělocvična mníšecké základní školy hostila druhý ročník závodu v aerobiku

Místostarosta Radko Sáblík spolu s hlavní rozhodčí Gabrielou Zikovou předává medaile mníšeckým děvčatům Tereze Čermákové a Karolíně Hrdinové.

V tělocvičně základní školy proběhl již druhý ročník soutěže pro začínající aerobičky. Závod pořádal mníšecký klub BIOS FIT ve spolupráci s Aerobik studiem Dvojka Sedlčany.

Mníšeckého klání se účastnilo více než sto závodnic v dětských a mládežnických kategoriích, které se sem sjely z celé republiky. Nejdelší cestu k nám měly cvičenky z Ostravy, kterých přijela početná skupina.

V prvním bloku byl na programu závod jednotlivkyň. V nabité konkurenci se prosadily i domácí závodnice, v kategorii do osmi let zvítězila Natálka Malkusová a v těsném závěsu na druhém místě skončila Karolína Hrdinová. Přemožitelku nenašla ani Eliška Eppingerová, která zvítězila v kategorii 9-11 let. Dalším velkým úspěchem bylo krásné 4. místo naší závodnice, ale i trenérky Kláry Jelínkové, která soutěží v kategorii nejstarší a za svou poměrně krátkou závodní kariéru se ohromně vypracovala.

V druhém bloku se divákům předvedla soutěžní dvou až šesti členná družstva. Zde se našim děvčatům podařilo získat prvním místo v kategorii do osmi let. Tým ve složení Karolína Hrdinová, Karolína Okénková a Tereza Čermáková předvedl svou sestavu s maximálním nasazením. V kategorii týmů nad 15 let obsadily krásné třetí místo Veronika Mandová, Klára Jelínková, Viktorie Žáková, Barbora Ficová, Anna Melichová s jejich nabitou sestavou. Velkou pochvalu zaslouží i ostatní děvčata z oddílu, která klub perfektně reprezentovala.

Zisk medailí nás vždy potěší, ale není to hlavní cíl závodu. Jde nám především o vytvoření příjemné kamarádské atmosféry. Chceme, aby děti sportování hlavně bavilo a závody se staly pro všechny odměnou bez ohledu na umístění. Cenu útěchy a krásný diplom získaly všechny závodnice, pro prvních šest nejlepších byly připraveny zajímavé ceny a první tři nejlepší sestavy v každé kategorii si odnesly medaile. Za ceny děkujeme především hlavnímu sponzorovi soutěže společnosti BIOS s.r.o. Pro všechny účastníky sportovního dne byl připravený bohatý doprovodný program, výborné občerstvení a veselé vystoupení. Celým dnem prováděla báječná moderátorka Gábina Petráňové z Rymáně.

Velmi si ceníme přítomnosti místostarosty města Mníšek pod Brdy Radko Sáblíka, který milými slovy podpořil celou akci, předával dětem medaile, gratuloval všem závodnicím a fandil společně s ostatními diváky. Děkuji paní ředitelce Michaele Pažoutové za poskytnutí potřebného zázemí. A zejména děkuji dobrovolníkům ze spolku BIOS fit z.s., bez kterých by celá akce nemohla fungovat. Těším se na další společná setkání.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se