Provizorní mostek na Řevnické je již v provozu

Provizorní mostek na Řevnické je již v provozu

Osazení provizorního mostku

K cestě na staré sídliště už lidé využívají trasu kolem sběrného dvora. V polovině března převezla Krajská správa a údržba silnic (KSUS) nadrozměrnou přepravou ze svého skladu díly mostního provizoria (MP) přes původní mostek nedaleko Billy, který je v havarijním stavu.

Následně proběhlo jeho sestavení a osazování na panelové rovnanině. Pak přišlo na řadu vybudování nájezdových ramp a na to navázala hlavní prohlídka mostu, která bude podkladem pro jeho uvedení do provozu. Informoval o tom Miroslav Dostál, šéf mostních techniků KSUS. Provoz přes provizorní mostek pak byl zahájen po ztuhnutí betonových nájezdových ramp.

Mostek na Řevnické byl kvůli havarijnímu stavu uzavřený od července loňského roku. V důsledku toho byla po celou dubu v tomto místě neprůjezdná Řevnická ulice, a to se promítlo do dopravní obslužnosti pro lokalitu starého sídliště. A ve svém důsledku vedlo i ke zvýšení provozu na páteřní Pražské ulici, kterou po celou dobu proudila veškerá doprava městem.

KSUS odůvodňovala průtahy s vybudováním provizorního mostku komplikacemi kolem výběrového řízení na dodavatele provizorního mostku.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se