Titul z mistrovství republiky putuje do Mníšku

Titul z mistrovství republiky putuje do Mníšku

Natálie Malkusová svým výkonem oslovila nejen rozhodčí, ale i všechny diváky.

Přes tisíc závodníků, nádherné sportovní výkony, dva dny plné nadšení a emocí, takové bylo květnové Mistrovství České republiky II. VT České gymnastické federace a velké finále soutěže Mistry s Mistry.
Náš mníšecký sportovní spolek byl spolupořadatelem a organizátorem akce, která se konala v nové sportovní hale v nedalekých Černošicích. Reportáž z víkendových závodů připravuje Česká televize, která v sobotu natáčela přímo na místě. Slavnostní atmosféru podtrhl zpěv operní pěvkyně Gabriely Chocholoušové Petirové, která zahájila vyhlášení výsledků Českou státní hymnou.
V letošním roce se soutěže zúčastnilo 38 klubů a účast závodníků byla podmíněná předchozí nominací na postupových kolech, které probíhaly po celé republice. Je třeba zmínit, že náš oddíl nemá v porovnání s ostatními oddíly dlouholetou tradici, letos slavíme teprve pět let od založení a naši soupeři pochází většinou z velkých měst např. Liberce, Ostravy, Plzně nebo Prahy. V celkovém žebříčku získal mníšecký BIOS fit nádherné osmé místo. Tento výsledek byl pro všechny nečekaný a o to radostnější byly oslavy takového úspěchu.
Všechny naše závodnice, které do víkendových soubojů postoupily, podaly skvělé výkony a bylo vidět, jak tvrdě celý rok trénovaly a zlepšovaly se. Jejich výsledky najdete na webových stránkách www.biosfit.cz. Titul vícemistryň republiky získala mníšecká děvčata v kategorii SHOW 9 – 11 let s pohybovou skladbou Od podzimu do léta. Holky zacvičily krásně, sestavu procítily a nechaly příběh ožít, díky tomu si odváží nejen krásný zážitek ale i ocenění za druhé místo. Stříbrné medaile ze sportovního aerobiku také získal tým ve složení Hrdinová, Okénková a Čermáková ve věkové kategorii 6 – 8 let a Mandová, Jelínková, Ficová, Melichová a Žáková (Maxi týmy D). Skupinu ženy 6 – 8 let ovládla naše Natálie Malkusová, která svým výkonem oslovila nejen rozhodčí, ale i všechny diváky, kteří jí během cvičení doprovázely bouřlivým potleskem. Těsně pod bednou, a to o necelý bod, skončila Eliška Eppingerová v kategorii ženy B a společně s parťačkou Klárou Kočovou obhájila bramborovou příčku i v kategorii dvojic.
Za úspěchem celého oddílu stojí zejména svědomitá příprava a poctivý trénink všech dětí, obětavá práce trenérek a velká podpora ze strany rodičů a přátel našeho spolku, všem velmi děkuji. Speciální poděkování pak patří rodičům dětí, kteří se celý víkend ve svém volném čase podílely na přípravách a organizaci této akce. Bez jejich práce bychom nikdy nemohly takovou soutěž spolupořádat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se