Prázdninový závod „Běhej lesy Brdy“ byl pořádná bomba

Prázdninový závod „Běhej lesy Brdy“ byl pořádná bomba

Na start se letos postavilo kolem 1 500 běžců a běžců. Zdroj: autor článku

Zaplněná krátká trasa a jen pár volných míst na té dlouhé. Pátý podnik letošního seriálu „Běhej lesy“ byl unikátní v mnoha směrech. Nejen, že se teplota vyšplhala přes třicítku (20.7.) a běžci mohli děkovat za každý metr lesního stínu, ale také okusili dříve nepřístupný vojenský újezd s hlubokými luhy a háji.

Poběžme ale popořádku, protože nejdříve se na start postavilo 227 dětí. To byla atmosféra. Ti nejmenší závodníci rozdávali úsměvy na všechny strany, v cíli často byl unavenější jejich dospělácký doprovod. To u hlavních závodů se už únavě nevyhnul nikdo. Tropické teploty přes 30 stupňů Celsia byly očistcem, kterému pomáhal jen občasný stín v lese.

Heslo: „Brdy jsou bomba! Běhej lesy“ platilo i nyní. Kolem Padrťských rybníků se prohnalo celkem 1 475 běžců. Krátká trasa byla zaplněna do posledního místa (958), dlouhé k tomu chybělo několik posledních čísel. Celkem se na její start přihlásilo 517 závodníků. Celkově za celý den se zúčastnilo Běhej lesy v Brdech 1 702 sportovně naladěných hobíků a stovky jejich fanoušků, přátel a rodinný příslušníků.

Trasa panenskou přírodou s netypickou atmosférou zaniklých obcí přilákala nejvíce účastníků v historii „Běhej lesy Brdy“. I to je ideální pozvánkou na další ze závodů seriálu, který se koná v srpnu 10. srpna v Bílé. Ale pozor, i tam je kapacita beznadějně zaplněna. Pokud si tak chceš vyzkoušet unikátní seriál na vlastní nohy, přihlásit se můžeš do závodů „Běhej lesy Jizerská“ (31.8.) a „Běhej les Boletice“ (14.9.), které se běží poprvé v noční variantě s tratí osvícenou jen měsícem, hvězdami a čelovkami běžců. To bude stát skutečně za to.

Výsledky závodů najdete na: Běhej Lesy Brdy 2019

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se