Nominujte osobnosti na Ceny hejtmanky Středočeského kraje pro rok 2019

Nominujte osobnosti na Ceny hejtmanky Středočeského kraje pro rok 2019

Soutěžit se bude v sedmi kategoriích, zdroj: kr-stredocesky.cz

Také v letošním roce se budou udělovat CENY HEJTMANKY STŘEDOČESKÉHO KRAJE. Jde o symbolické poděkování lidem, kteří pomáhají ostatním, ve vypjatých situacích se zachovali hrdinsky, reprezentují kraj nebo se zasloužili o jeho rozvoj. Lidé mohou nominovat své kandidáty do 30. října 2019. Vyhlášení vítězů se bude konat 12. prosince 2019.

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová k tomu uvádí, že jde především o morální podporu výjimečných lidských činů a cena není spojena s finanční odměnou:

Po loňském úspěšném prvním ročníku jsem se rozhodla v započaté tradici pokračovat a opět vyzvat veřejnost k tomu, aby nominovala své kandidáty na Ceny hejtmanky. Jde o symbolické ocenění pro osobnosti, které svůj život spojily se Středočeským krajem. Žije tu řada lidí, kteří si zaslouží, aby se o jejich příbězích dozvěděla veřejnost a mohli být inspirací i pro ostatní Středočechy. Loni jsme ocenili vědce, sportovce, ale i ty, kteří právě díky svému lidskému přístupu k životu mohou být vzorem,

Osobnosti na udělení Ceny hejtmanky Středočeského kraje může veřejnost navrhovat už nyní. Kandidáti na ocenění musí být spjati s krajem: na jeho území se narodili, žijí zde, nebo je s krajem spojeno jejich působení, život, dílo nebo činnost. Cena hejtmanky bude udělována v sedmi kategoriích, a to:

  • Hrdinský čin
  • Společenská odpovědnost
  • Kultura
  • Sport
  • Vzdělávání, věda a výzkum
  • Pracovník veřejného sektoru
  • Podnikatel / podnikatelka

Členy hodnotící komise budou hejtmanka Středočeského kraje (předsedkyně), členové rady kraje, zástupců politických klubů Zastupitelstva SK a odborníci z jednotlivých oblastí.

Nominační formulář najdete zde, další informace o Ceně hejtmanky si pak můžete přečíst na tomto odkazu.

Výherci Ceny hejtmanky Středočeského kraje za rok 2018. Zdroj: kr-stredocesky.cz

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se