Na Skalce se objevily tabulky pro neukázněné návštěvníky

Na Skalce se objevily tabulky pro neukázněné návštěvníky

Upozorňující tabulky byly instalovány i k hlavní příjezdové komunikaci na Skalku.

Barokní areál Skalka je oblíbeným výletním cílem turistů i místem, kam směřují obyvatelé Mníšku a okolí za klidem a relaxací.

Během léta si tak mohli příchozí všimnout, že u vstupů do areálu byly instalovány tabulky upozorňující návštěvníky na pravidla chování v rámci jejich pobytu na Skalce. Tyto tabulky suplují platný návštěvní řád areálu, který jimi zůstává často nepovšimnut.

Technický správce areálu Jiří Strejc, který denně napomíná návštěvníky nerespektující návštěvní řád, k nainstalovaným tabulkám dodává:

Lidé by si měli uvědomit, že vstupují do areálu kulturní památky. Častokrát si totiž ani nevšimnou, že již nejsou v lese ani na louce, ale vstupují do místa s významnou historickou a duchovní hodnotou.

Zakazují volné pobíhání psů, neboť jednak znečišťují areál, obtěžují ostatní návštěvníky a také se nejednou stalo, že štvali lesní zvěř. Skalka totiž není psí louka.
Zakazují jízdu na kole, neboť cyklotrasa nevede areálem, ale po jeho okraji. Cyklista by měl tedy sesednout a své kolo pouze vést.
Zakazují i pobyt mimo stanovení provozní dobu areálu. Především se jedná o noční akce spojené s konzumací alkoholu.
Zakazují vstup do objektu bývalé myslivny. Především děti považovaly tyto ruiny za prolézačku a občas tu došlo i k úrazu.

Problémem jsou volně pobíhající psi.
Cyklisté by měli své kolo po areálu jen vést.
Volně pobíhající psi ruší nejenom návštěvníky, ale také lesní zvěř žijící na Skalce.
Zejména v letních měsících jsou problémem akce trvající do nočních hodin.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se