Policisté budou rozdávat retroreflexní kšandy motorkářům a vesty řidičům

Policisté budou rozdávat retroreflexní kšandy motorkářům a vesty řidičům

Ilustrační foto. Zdroj: MegaVyprodeje.cz

Policisté z dopravních inspektorátů Beroun a Praha západ se již v loňském roce zapojili do celorepublikové dopravně preventivní akce zaměřené na řidiče motocyklů.

Při těchto akcích se orientují na konkrétní cílové skupiny, jako jsou chodci, kterým rozdávají reflexní pásky na ruku, řidiče a spolujezdce osobních a nákladních automobilů, kteří dostávají reflexní vesty a také motorkáře, které policisté obdarovali reflexními kšandami. Motocyklisté bývají ze strany ostatních řidičů v silničním provozu snadno přehlédnutelní. Dopravní nehody s účastí motorkářů mívají často fatální následky. Cílem těchto dopravně preventivních akcí, při kterých jsou rozdávány retroreflexní prvky, je co nejvíce snížit riziko přehlédnutí ať už chodce, řidiče v případě poruchy vozidla pohybujícího se ve vozovce nebo motorkáře. Každý z této cílové skupiny by si měl uvědomit, že mu užití tohoto prvku může zachránit život. Někdy stačí pouhá maličkost v preventivní oblasti, která dokáže výrazně snížit riziko dopravní nehody. Rozdíl viditelnosti při použití retrorflexního prvku je skutečně značný.

Viditelnost při použití retroreflexních prvků. Foto: autor

Také letos se dopravní policisté z Územních odborů Beroun a Praha západ zapojí do této dopravně bezpečnostní akce, kterou realizují dne 23. srpna 2019. Zaměří se na místa, která jsou na okrese Beroun a Praha západ často vyhledávanými lokalitami motorkářů. V loňském roce to byla mimo jiné i obec Hostím, kterou v tento den navštíví berounští dopravní policisté i v tento den. Policisté z okresu Praha západ budou monitorovat úsek silnice II/102 vedoucí z Prahy směrem na Štěchovice. Nejen motocyklisté, ale i ostatní řidiči motorových vozidel mohou policisty v tento den na silnicích potkat s možností získání retroreflexních kšand za účelem jejich dalšího využití k dosažení snížení rizika přehlédnutí v silničním provozu. Ostatní řidiči budou „obdarováni“ retroreflexními vestami.

Dopravní preventivní akce zaměřené na kontroly motocyklistů a rozdávání retroreflexních kšand probíhaly a probíhají na území celé České republiky po dobu dvou měsíců od srpna do konce září 2019. Akce tohoto charakteru jsou v průběhu roku plánovány a realizovány průběžně v rámci celé republiky a organizovány budou i v dalších letech. Vždy se zaměřením na konkrétní cílovou skupinu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se