Mníšecký zámek chystá mikulášskou nadílku

Mníšecký zámek chystá mikulášskou nadílku

Mikulášská se na mníšeckém koná již několikátým rokem. Foto: autorka článku

V neděli 1. prosince se na zámku opět otevře Nebe i Peklo, kde děti potkají čerty, anděly a Mikuláše. Mohou se těšit i trošku bát, ale určitě si to užijí.

Napřed musí Mikuláši přiznat, zda byly od minulého roku hodné, plnily své povinnosti a dělaly radost rodičům nebo jestli trošku zlobily, protože to asi všechny děti. Jen musí mluvit pravdu, neboť Mikuláš všechno ví. Od čertů má totiž k nahlédnutí Knihu hříchů.
Děti se mohou ale určitě pobavit i s čerty. Třeba si s nimi zahrají kostky nebo karty, ale pozor, aby nepřišly o svou duši. I když bát se nemusí, k tomu jsou přítomní andělé, aby na čerty dohlédli, že nebudou dělat své čertoviny. Na co ale děti určitě nesmí zapomenout? Připravit si pro Mikuláše krátkou básničku, písničku nebo koledu, aby mu udělaly radost a vysloužily si odměnu.

Rodiče, nezapomeňte si čas vstupu k Mikuláši rezervovat a připravit pro své ratolesti podepsaný balíček se sladkostmi a vitamíny nebo uhlíkem a bramborami. To už bude na vás.
Rezervovat se můžete na emailu: mnisek@npu.cz nebo prostřednictvím sms zprávy na kontaktech a v časech uvedených na webu ZÁMEK MNÍŠEK – PROHLÍDKY PRO DĚTI.

Od neděle 1. prosince se budou na zámku konat speciální Vánoční prohlídky, které si také nenechte ujít!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se