Za orienťákem do Kytína

Za orienťákem do Kytína

Kytínská náves. Foto: autor článku

Orientační běžci míří do Brd, přijdete se také proběhnout padajícím listím?
Zveme všechny zájemce o orientační běh na neděli 3. listopadu 2019 na brdský hřeben v blízkosti obce Kytín.

Budou připraveny tratě pro běžce od 5 do 90 let, kteří zde poběží závěrečný závod Manufaktura Pražského žebříčku a žebříčku Středočeské oblasti.
Zároveň bude pro místní i přespolní hobby běžce nachystaná široká škála tratí různé délky a obtížnosti – všechny srdečně zveme, aby si orienťák za humny přišli vyzkoušet na tréninkových nebo nesoutěžních tratích. Nesoutěžní tratě se dají projít i v týmu, jako rodinná vycházka.

Zájemci o start na soutěžních a tréninkových tratích by se měli dostavit na prezentaci závodu na louku nad Kytínem od 9 do 10:00, prezentace pro nesoutěžní tratě bude otevřená až do 11:30 hodin.
Připravena bude jednoduchá trať Z1 pro začátečníky a rodinné týmy s dětmi o délce kolem 1,5- 2 km i další dvě tratě o trochu delší a malinko náročnější, náročnost tratí se dá přirovnat k cvičné lyžařské louce, modré a červené sjezdovce. S náročnější navigací počítejte až na tréninkových nebo závodních tratích.

Start a cíl je od prezentace vzdálen 1,8 km a startuje se od 10:30 do 12 hodin. Startuje se intervalovým způsobem, není to tedy žádný stres z hromadného startu, každý si může zvolit své tempo.

Přijďte si to také zkusit! Každý účastník získá velmi podrobnou mapu lesů nad Kytínem a pro každého běžce do 120 cm bude v cíli připravena malá sladká odměna.

Děkujeme podniku Lesy ČR, s.p. a obci Kytín za součinnost při pořádání akce.

Více informací naleznete na stránce závodu USK Praha
Těšíme se 3. listopadu na viděnou.

Pořadatelé z Univerzitního sportovního klubu Praha
Kontakt:
J. Němečková, nemeckova@email.cz
P.Bořánek, petr.boranek@uskob.cz

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se