Nenechte si ujít Vánoční, Silvestrovský a Novoroční program na zámku

Nenechte si ujít Vánoční, Silvestrovský a Novoroční program na zámku

Mníšecký zámek chystá no konec roku zajímavé akce.

Během adventu se mohou návštěvníci přijít naladit na sváteční atmosféru na speciální Vánoční prohlídky zámku.

Prohlídky provádí pohádková průvodkyně, jsou určeny zejména rodinám s dětmi, ale nejen jim. Vítáni jsou také dospělí návštěvníci, kteří se budou chtít odreagovat od předvánočního stresu, shánění, nakupování, smejčení a pečení a místo toho si u nás raději v klidu a pokojně užijí čas nadcházejících a pro mnohé nejkrásnějších svátků v roce.
Vánoční prohlídky se budou konat o víkendových dnech 30. 11. a 1., 7., 8., 14. a 15. prosince. Procházet budou slavnostně vyzdobenými reprezentačními místnostmi zámku a návštěvníci si při nich poslechnou vyprávění o méně či více známých vánočních zvycích, některé z nich si třeba i vyzkouší a určitě se pobaví. Dozvědí se například, proč si mazat tváře medem nebo omotávat stůl silným provazem, vyzkouší si stoupnout na sekyrku, věštit svou budoucnost nebo hodit botou.

Samozřejmostí bude betlém.

Otevřeno pro veřejnost bude také na přelomu roku.
Na Silvestra 31. 12. dopoledne od 10 do 11:15 hodin i na Nový rok 1. 1. odpoledne od 13:15 do 14:30 jsou na programu klasické prohlídky dvou zámeckých okruhů a po oba dny se budou konat také speciální prohlídky s pohádkovým vyprávěním pro děti. Na Silvestra v 11:30, na Nový rok ve 14:45 hodin. Na prohlídky doporučujeme rezervaci.

Prohlídky slibují zajímavou podívanou hlavně pro děti.

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se