Přípravy na novou závodní sezonu vrcholí

Přípravy na novou závodní sezonu vrcholí

během soustředění na Monínci. Foto: autorka čánku

Brzy čekají spolek BIOS fit první závody, na které se připravují nejen závodnice, ale i trenérky. Na podzim proběhla dvě soustředění, jejichž cílem bylo vytvoření závodních sestav. Nejvíce se dětem líbilo přespání v tělocvičně, které si opravdu užily. Večer jsme si objednali pizzu a z projektoru pustili pohádku na zeď.

Třetí přípravné soustředění se konalo druhý lednový víkend ve sportovním areálu Monínec. Tréninkový den končící až v 18 hodin začínal vždy rozcvičkou, která děvčata připravila na náročný maraton tréninků přerušený pouze poledními pauzami a krátkými svačinami. Sportovalo se najednou ve třech tělocvičnách i venku, tréninkový plán obsahoval kondiční a silovou přípravu, gymnastiku, rozvoj flexibility a zejména nácvik choreografií.
Děti podpořila skvělá choreografka a rozhodčí Kristýna Faktorová ze spřáteleného oddílu, která jim pomohla vylepšit závodní sestavy po estetické i technické stránce. Odměnou po celém dni bylo pro sportovkyně večerní lyžování a bobování, které si náležitě užily. Poslední den soustředění patřil přehlídce sestav, které dojaly všechny trenérky k slzám, a zaslouženému závěrečnému odpočinek v místním wellness.
Přípravu berou velmi vážně a zodpovědně i naši trenéři. Během podzimu získali čtyři z nich průkaz trenéra gymnastiky. Školení probíhalo několik týdnů pod vedením odborníků z oboru a bylo zakončeno praktickou i teoretickou zkouškou. Po Vánocích jsme se nechali inspirovat finskou trenérkou Kati Säkkinen na semináři pořádaném organizací Mistry S Mistry a Českou gymnastickou federací.

Letos nás čeká přes dvacet závodů po celé republice. Držte nám palce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se