Příbramská nemocnice otevřela novou gynekologii

Příbramská nemocnice otevřela novou gynekologii

Lůžkové oddělení ve druhém patře nabízí pohodlí 18 pacientkám. Foto: NemocnicePribram.cz

Oblastní nemocnice v Příbrami zdárně uzavřela další velký projekt, kterým bylo dokončení modernizace pavilonu D4. Ten byl již v minulosti z poloviny rekonstruován, když v jeho horních patrech vznikla nová porodnice, oddělení šestinedělí a zázemí pro lékaře.

V pátek 10. ledna byla za účasti předsedy představenstva MUDr. Stanislava Holobrady, primáře MUDr. Petra Chudáčka a radního pro oblast zdravotnictví Středočeského kraje JUDr. Roberta Bezděka slavnostně otevřena zbývající patra pavilonu D4 Oblastní nemocnice v Příbrami, která byla v posledním roce a půl rekonstruována.

Oddělení GYNEKOLOGIE v novém
Kompletní rekonstrukcí prošlo lůžkové oddělení v druhém patře, které nabídne pohodlí celkem 18 pacientkám a gynekologické ambulance v prvním patře, u kterých najdete i operační sál, denní stacionář a nejmodernější přístrojové vybavení. Nový je i suterén se šatnami a technickým zázemím. V rámci rekonstrukce byla vybudována i nová komunikační vertikála s výtahem, který bude sloužit pro převoz pacientek v rámci celého pavilonu.

„Děkuji všem, kteří se na rekonstrukci podíleli. Především je tu ale primář a jeho tým. Významně se celou dobu podílel na rozkvětu tohoto monobloku a společně se svými spolupracovníky museli vydržet i zvuky zbíječek a další nepohodlí. To dnešním dnem končí a otevíráme oddělení, které patří mezi nejmodernější v České republice,“ řekl předseda představenstva ON Příbram MUDr. Stanislav Holobrada.

MUDr. Stanislav Holobrada (zprava) a JUDr. Robert Bezděk (druhý zprava) s MUDr. Petrem Chudáčkem při prohlídce modernizovaného pavilonu D4. Foto: NemocnicePribram.cz

Kolik rekonstrukce stála?
Rekonstrukci provedla příbramská společnost Staveko za 98 milionů korun včetně DPH. Investici hradil částkou 95 milionů zřizovatel nemocnice, kterým je Středočeský kraj. Nábytek a přístrojové vybavení stálo dalších téměř 20 milionů korun. V tomto případě byla účast kraje 16 milionů.

Mezi přístrojové vybavení patří například i 3D/4D ultrazvuk, který je v současné době nejmodernějším přístrojem ve své kategorii a umožní lepší diagnostiku a i pohodlí pacientek.

Díky dokončené rekonstrukci se podařilo centralizovat kompletní gynekologicko-porodnickou péči do jednoho pavilonu, což výrazně zvyšuje pohodlí pacientek a optimalizuje práci zdravotnického personálu.

Nemocnice má připravený i projekt na rekonstrukci pavilonu D2 a N. Vzhledem k vysoké finanční zátěži bude realizace závislá na podpoře od Středočeského kraje.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se