Řidič posilněn alkoholem usedl za volant

Řidič posilněn alkoholem usedl za volant

Ilustrační obrázek, zdroj: Pxhere.com

Při dechové zkoušce byla řidiči naměřena hodnota necelé tři promile alkoholu v dechu.

Policisté obvodního oddělení v Mníšku pod Brdy nyní prošetřují případ řidiče cizí státní příslušnosti ve věku třiapadesát let, který usedl za volant, ačkoliv před jízdou požil alkohol.

Dne 2. března 2020 po patnácté hodině v katastru obce Mníšek pod Brdy na silnici č. II/116 nedaleko čerpací stanice byl při silniční kontrolní činnosti zastaven řidič osobního vozidla tovární značky Citroen Berlingo, které bylo bez osazených registračních značek. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Policisté podezřelého řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,99 promile alkoholu v dechu.

Dne 3. března bylo muži za protiprávní jednání sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 1 rok.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se