Krajská hygienická stanice potvrdila první případ nemoci Covid 19 na území Mníšku pod Brdy

Krajská hygienická stanice potvrdila první případ nemoci Covid 19 na území Mníšku pod Brdy

Ilustrační obrázek, zdroj: Pixabay.com

Vážení spoluobčané,
Krajská hygienická stanice potvrdila první případ nemoci Covid 19 na území Mníšku pod Brdy.
Chtěla bych Vás proto požádat, abyste nepodceňovali dodržování preventivních ochranných opatření, zejména nošení roušek, zvýšenou hygienu rukou a dezinfekci často dotýkaných povrchů.
Zároveň bych Vás ráda informovala o tom, že vedení města objednalo filtry, které je možné vkládat do látkových roušek (standardní velikost 20×15 cm), a po dodání je bude distribuovat všem občanům Mníšku pod Brdy. Tyto filtry jsou z tzv. „meltblown“ materiálu, který zachytí minimálně 81% všech bakterií a virů, včetně viru SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc Covid 19, a zásadně tak snižuje množství vdechnutého viru v případě, že s ním přijdete do styku. Podle odborníků je právě množství viru klíčové pro další průběh nemoci, neboť lidé, kteří jsou vystaveni malému množství viru, mají většinou jen lehký průběh nemoci.
Na závěr připomínám, že si i nadále můžete vyzvedávat látkové roušky u městské policie (od minulého týdne pro Vás máme novou zásobu roušek s kapsou, do které je možné vložit filtr) nebo v základní škole (ve všední dny od 8 do 12 hod.). V mníšecké hasičské zbrojnici stále každý den probíhá distribuce dezinfekce Anti-covid 19 (0,5 litru pro každou mníšeckou domácnost) od 8-10 hod pro seniory, pro ostatní od 16-18 hod.

Předem Vám děkuji za Váš zodpovědný přístup a přeji všem pevné zdraví!
Magdalena Davis

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se