Léto nabídne outdoorové tábory pro děti a dospívající. S angličtinou.

Léto nabídne outdoorové tábory pro děti a dospívající. S angličtinou.

V Mníšku vzniká nový zájmový spolek HERAW, který se chce zaměřit na zážitkové vzdělávání dětí i dospělých, pobyt venku, osobní rozvoj a posílení měkkých dovedností. Jedním z důležitých cílů je obnovení vztahu dětí ke vzdělávání. Tento rok zahájí letními tábory pro děti, dospívající, ale i rodiče s dětmi a postupně rozšíří svou činnost o další zájmové a vzdělávací aktivity.

„Na léto jsme připravili tři týdenní turnusy příměstských táborů (campů), které budou zaměřené na volný pohyb v přírodě. Zároveň chceme dětem do programu hravou formou integrovat angličtinu, bez které se v dospělém životě už jen těžko obejdou. Ale nebude to žádné nudné opakování slovíček, cizí jazyk si budou osvojovat všemi smysly, hlavně v pohybu,“ říká spoluzakladatelka spolku Petra Vaňková. „Uvědomujeme si, že nabídka zajímavých zájmových aktivit pro dospívající, ale i pro rodiče s dětmi je tu na léto velmi omezená. Proto se chceme víc věnovat starším dětem, ale i celým rodinám,“ doplňuje.

LEZENÍ, SURVIVAL A VŠESTRANNÝ POHYB S ANGLIČTINOU. V PŘÍRODĚ
Tři turnusy, tři témata. „Lezení a volný pohyb v přírodě, je nám oběma velmi blízké, stejně jako práce s dětmi. Upřednostňujeme partnerský přístup založený na důvěře. Podporujeme rozvoj měkkých dovedností, jako je komunikace, spolupráce, otevřenost, respekt, zodpovědnost, vnitřní motivace a emoční inteligence,“ říká druhý spoluzakladatel a rodilý Američan Thomas Vejrážka.

A co znamená název HERAW? Jde vlastně o zkratku HOLISTIC, EDUCATION, REALIZING/REINTEGRATING, AWARENESS, WORLDWIDE. Holistické (celostní) vzdělávání je relativně nový pojem ve vzdělávání. Snaží se zapojit všechny aspekty: mysl, tělo i ducha. Filosofie tohoto učení je založena na předpokladu, že každý člověk najde svou podstatu a smysl života ve spojení s místní komunitou, přírodou a duchovními hodnotami. Cílem je vyvolání vnitřní úcty k životu a lásky k učení. Věnuje pozornost zážitkovému učení, klade důraz na vztahy a základní lidské hodnoty.

PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY 2020

CAMP SURVIVAL (13.- 17. července 2020)
Dobrodružství v přírodě je pro všechny holky i kluky, kteří rádi tráví čas venku a chtějí rozvíjet své schopnosti umění přežít. Během týdne se naučíš rozdělat oheň, postavit přístřešek, poznávat les. Budeme vařit na ohni i vyřezávat nádobí. Těšit se můžeš na přespání v lese, spoustu pohybových her, lezení a lanové aktivity. Camp bude probíhat v češtině i v angličtině s rodilými mluvčími. Tábor nemá žádné zázemí a venku budeme za každého počasí. Je vhodný i pro rodiče s dětmi.

VŠESTRANNÝ POHYB (10. – 14. srpna 2020)
Naučíš se všestrannému pohybu s vlastní vahou jako například stojku, lezení, plazení, ale i zdravé běhání a prvky z bojového umění. Budeme se učit vytrvalosti, rovnováze a koordinaci těla. Budeme se také protahovat, správně dýchat a meditovat. Naučíme tě různé automasážní a relaxační techniky. Camp bude probíhat v češtině i v angličtině s rodilými mluvčími, venku v okolí Mníšku pod Brdy. Vhodné i pro anglicky mluvící děti.

LEZECKÝ CAMP (17. – 21. srpna 2020)
Naučíš se základy lezení a jištění na skalách, slaňovat a různé druhy uzlů. Budeme zachraňovat zraněného kamaráda, překonávat nízké lanové překážky, lézt po stromech a v případě deště polezeme na umělé stěně. Budeme hrát spoustu her, koupat se v řece, rozdělávat oheň, tvořit a třeba i přespíme venku. Camp bude probíhat v češtině i v angličtině s rodilými mluvčími v Černolických skalách, v okolí Mníšku a v Srbsku.
CENA: 3.500,- /osoba a turnus
SLEVA 15 % pro děti z našich kroužků
Sleva pro rodinu 10 %, sleva na 2 a více turnusů 10 %

Více informací a přihlášky na http://heraw.cz/camps/

Petra Vaňková
Lezení na skalách a ještě raději v horách je mojí velkou vášní. Proto jsem ráda, když ji mohu předávat dál. Učím lezení a pohybu ve volné přírodě děti od těch nejmenších v lesní školce Sedmikvítek, kterou jsem spoluzaložila, až po ty starší v lezeckém kroužku a na letních táborech. Moc mě baví sledovat, jak poznávají své možnosti, překonávají strach a rozvíjejí se. Baví mě rozzářené oči dětí, když lezeme po skalách, po stromech, trénujeme rovnováhu na slacklině, podnikáme výpravy do přírody, vaříme na ohni a poznáváme les.

Thomas Vejrážka
Protože pocházím z velkoměsta (L.A.) v USA, kde jsem žil 20 let, okouzlila mě krása české přírody a lesů. Začal jsem lézt po skalách, střílet z luku a hrát na domorodé hudební nástroje (šamanský buben, brumle, didgeridoo). Věnuji se vědomé práci s tělem prostřednictvím bojových sportů a svobodného pohybu. Vnímám člověka jako kompletní hmotné a energetické tělo, ve kterém sídlí mysl. Snažím se ke všemu přistupovat jako partner a svobodná bytost, a jednat tak i s každým člověkem a přírodou. Děti mají tento přístup už přirozeně a proto bych rád, aby si ho zachovaly. Baví mě předávat dětem schopnost poznávat sami sebe a svobodně se rozvíjet. V pohybu, v uvažování a v komunikaci.

 

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se