Děti z BiosFitu si užívaly letní soustředění na Monínci

Děti z BiosFitu si užívaly letní soustředění na Monínci

Středa byl odpočinkovým dnem ve stylu Barvám neutečeš.

Každoročního letního soustředění v krásném sportovním areálu Monínec, který leží na Javorové skále v samém srdci České Sibiře, se letos zúčastnilo více než 85 dětí a také početný trenérský tým.

Soustředění jsme zahájili neoblíbeným kondičním testem, kterým jsme po příjezdu otestovali všechny cvičence v jejich aktuální výkonnosti. Po náročném startu jsme děti uvedli do celotáborové hry plné tajemství a detektivních zápletek. Známý Sherlock Holmes nás každý den potřeboval při řešení naléhavých případů. Každý večer jsme pro děti připravili na terase letní kino, kde se promítaly oblíbené filmy a pohádky.

Ale protože soustředění je hlavně o pořádné dřině, hned první dva dny jsme si dali pořádně do těla. Den začínal výběhem, po kterém následoval bazén a rozcvička, teprve potom jsme se dočkali zasloužené snídaně. Tu jsme si ze všech jídel užili nejvíce, protože pro nás kuchař připravil bohaté hotelové švédské stoly. Poté následovali pestré tréninky, gymnastika, kondička, choreografie, posilování a technika. Středa byla „odpočinkovým“ dnem. Čekal nás totiž aktivity park, ve kterém jsme vyzkoušeli lanový park, lanáček, obří vodní skluzavku, vypůjčili si koloběžky a za doprovodu trenéra se vydali po místních krásných lesních stezkách. Odpoledne jsme uspořádali tenisový turnaj, pořádně se vyřádili v nádherném bazénu s výhledem do krajiny a zrelaxovali při klidných cvicích jógy. Celý den zakončila párty s názvem „Barvám neutečeš“. Nejprve jsme si rozdali sáčky s jedlou barvou a jakmile začala hrát hudba, barva byla všude. Jeden z nejlepších zážitků celého soustředění!

Předposlední den nám tréninky zpestřila Irena Budková, se kterou jsme vyzkoušeli akrobatickou gymnastiku a také skvělá trenérka a rozhodčí Ing. Krystýna Faktorová, která nám pomohla vylepšit závodní sestavy. Večer jsme si zaskotačili na již tradičním karnevalu, vyhlásili nejlepší masku a pobavili se během scének, které si děti připravily. Po karnevalu jsme se přesunuli na hotelovou terasu, kde jsme si užili koncert známého zpěváka Josefa Vágnera. Poté se ale nešlo spát, pro děti byl připravený strašidelný les. Bojovka je vždy dobrovolná, proto jsme byli mile překvapení hojnou účastí.

Odjezdový den je ve znamení opakování a posledních tréninků, ale také vyhodnocení celotáborové hry. Zlý padouch nám unesl hlavní trenérku, kterou jsme od rána neviděli, nakonec se nám jí však podařilo najít. Bylo to štěstí, protože u ní byl i dlouho očekávaný poklad. Největší radost dětem udělalo oddílové oblečení, které jistě užijí celý rok v tělocvičně i na závodech. Odpoledne přijeli rodiče a my jim ukázali, co všechno jsme se naučili, snad to do září nezapomeneme!
Začínáme hned prvního, přijď si to s námi zkusit.
Více informací najdete na našich webových stránkách BIOSFIT.

Letošního soustředění se zúčastnila téměř stovka dětí a dospělých
Ráno pro mnohé začínalo běháním před snídaní

 

Gymnastika na čerstvém vzduchu
Jóga na hotelové terase
Na závěr soustřední si pro nás přijeli rodiče

 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se