Táborníci se vydali na cestu kolem světa

Táborníci se vydali na cestu kolem světa

Nevynechali jsme ani návštěvu Indiánů. Foto: archiv autorky

Již pátým rokem organizujeme v naší knihovně příměstské tábory. Tentokrát jsme ho nazvali Cesta kolem světa za 5 dní.

Na naši cestu jsme se vydali v pondělí 17. srpna. První den jsme si udělali plán kudy pojedeme a jaké země navštívíme, poté jsme museli sehnat nějaké diamanty, abychom měli čím platit. Zabalili jsme si naše krásná nová trička, které jsme si vyrobili pomocí sava. Potom jsme vyrazili a dostali se až k Orientu, tady jsme pomocí pexesa museli zjistit, v kolik hodin nám pojede další spoj a kam.

Druhý den ráno jsme se vydali autobusem na Voznice a odtud na Královu stolici, překonávali jsme Velkou čínskou zeď, pomáhali domorodcům stavět vesnici a rozdělat oheň. Na něm jsme si pak opekli zasloužený oběd v podobě vuřtů. Pak jsme spěchali dál do Dobré říše na autobus.

Ve středu jsme se přeplavili přes oceán do Ameriky, kde jsme se setkali s Indiány. Ti nás naučili být silní jako medvěd a také orientaci v prostoru. Museli jsme si také vyrobit vlastní čelenky s brky, luky a šípy a také jsme se ozdobili válečným malováním. Při odpoledním programu jsme si ještě vyrobili zuby jako suvenýr z Ameriky a šup na loď do Afriky, cestou jsme stačili pochytat několik pirátů.

Ve čtvrtek jsme nad ránem dojeli do Afriky, kde jsme navštívili faunu a flóru v podobě mini Zoologické zahrady na Karlštejně. Viděli jsme bílého tygra, makaky, pumu, lvy, pštrosy, velbloudy a spousty jiných zvířátek. Nestíhali jsme návrat zpátky do Londýna, tak jsme putovali i část noci. Čekali na nás různé nástrahy v podobě mrtvých i nemrtvých. Zvládli jsme to však beze ztrát.

V pátek jsme opravdu rychle pospíchali a cesta tak byla pro všechny náročná. Museli jsme utíkat do kopce a se všemi těmi suvenýry to bylo velice těžké. Ale uspěli jsme a stihli se vrátit zpět do Londýna včas. Jako odměna na nás čekal Turistický deník, vzpomínkové tričko a karty.

Chtěla bych poděkovat: Gitě Otavově za přípravu krásného programu, Markétě Paulové za pomoc při realizaci, Restauraci u Benáků za dobré jídlo, Zoo Karlštejn, naší knihovně a všem ostatním, kdo se na táboře podíleli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se