Mníšecký blešák podpořil příbramský azylový dům

Mníšecký blešák podpořil příbramský azylový dům

S dary od dobrých lidí muselo jet auto do Příbrami dvakrát. Foto: Zuzana Škodová

Na letošní Bleší trh do mníšeckého předzámčí přijel rekordní počet prodejců. Za krásného počasí tu v sobotu 12. září rozložilo své stolky a deky 36 prodávajících, kteří nabízeli použité zboží různého druhu i kvality.

Vedle knih mnohých žánrů tu ležely plyšové i plastové hračky, sklenice různých tvarů nebo kuchyňské spotřebiče a překvapivě i starožitnosti. Nechybělo tu ani dětské oblečení nebo obuv. Nabídka byla široká a o tom, že byla i lákavá, svědčili vesměs spokojení návštěvníci, kteří odcházeli s plnou taškou praktického oblečení nebo jen s drobností, kterou si zpříjemní domácnost.

Již druhým rokem měl mníšecký blešák také dobročinný rozměr a tentokrát se jeho organizátoři, Zuzana Škodová, Josef Porsch a koordinátorka charity Šárka Janžurová, rozhodli podpořit Azylový dům Příbram. S dostatečným časovým předstihem zveřejnili seznam věcí, které by v Příbrami potřebovali a požádali zájemce z řad veřejnosti, aby jim je donesli právě během konání blešího trhu. Zájem byl především o velké osušky, přikrývky, polštáře a kuchyňské spotřebiče. Všechny darované věci měly být samozřejmě v dobrém stavu a funkční. „Překvapilo nás, s jakým ohlasem se naše výzva setkala. S darovanými věcmi sem například přicházejí i starší lidé, kteří nemají auto, ale dali si tu námahu a přinesli nám je pěšky, jen aby pomohli druhým,“ říká Zuzana Škodová a dodává: „moc všem děkujeme, dary pak v příbramském azylovém domě roztřídí a budou distribuovat mezi potřebné lidi, kteří se nacházejí v nelehké životní situaci.“

O fungující solidaritě mezi lidmi, a o tom, že řada z nás má srdce na správném místě svědčí i to, že auto muselo jet do Příbrami kvůli velkému množství shromážděných věcí dokonce dvakrát.

Fotografie z letošního Blešího trhu najdete na facebook/mnisekpodbrdy/Blesak.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se