Snad se nejstarší český maraton Praha – Dobříš dočká dalšího pokračování

Snad se nejstarší český maraton Praha – Dobříš dočká dalšího pokračování

Takto to vypadalo po startu maratonu před 2 lety

Jak mi bylo řečeno hlavním organizátorem národní série Mizuno Trail Running Cup Martinem Dvořákem z agentury SportGroup, stále i přes koronavirovou pandemii je odložený termín tohoto závodu plánovaný na Mikulášskou neděli 6. 12. 2020.

Vůbec první ročník tohoto závodu se konal již před 113 lety. Letošní ročník, jak všichni společně doufáme, odstartuje v 9 hodin ráno z pravého břehu Vltavy v Braníku. Trasa povede podél řeky Vltavy do Radotína, poté okolo golfového hřiště v Lipencích přes lesy kolem Cukráku směrem k Jílovišti, dále přes Černolice na nejvyšší bod trasy Skalku nad Mníškem (555 m) a přes Kytín a Voznici až na okraj Dobříše do areálu SK Vlaška. Trať závodu měří klasických 42 km ale s převýšením neuvěřitelných 864 metrů! Závod je určen všem, kdo si troufnou tuto vzdálenost uběhnout a mají chuť si užít neopakovatelnou atmosféru toho času již zimních Brd. Novinkou bude doplňkový běh na 10 km, který odstartuje z Dobříše od restaurace Krmelec Vlaška směrem k Voznici a zpět.
Aktuální informace o závodě naleznete na fb profilu seriálu MIZUNO TRAIL RUNNING CUP.

Není to však poslední závod tohoto seriálu, těsně před letošními Vánoci v sobotu 19. 12. 2020 by měl ještě proběhnout neméně slavný závod Motolské jamky, který se běží jako závěr celého seriálu na golfovém hřišti v Motole, je pravidelně velkým sportovním svátkem a letos i skutečným „zavírákem“ celé pražské běžecké sezony.

Tradičně velkou účast mají i Motolské jamky

Pořadatel uvítá pomoc dobrovolníků! Máte – li tedy zájem být součástí těchto ojedinělých závodů jako pořadatel, kontaktujte ředitele závodu Martina Dvořáka na e-mailu: dvorak@sportgroup.cz a dozvíte se více informací včetně finančních podmínek.

Rádi Vás uvidíme u nás v Brdech!

Pořadatelé i běžci doufají, že se obě akce podaří letos uskutečnit

Zveřejná foto: archiv autora článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se