Sportovci se nikdy nevzdávají

Sportovci se nikdy nevzdávají

Děvčata během podzimního tréninku

I přes nesnáze tohoto roku jsme si v Bios Fitu řekli, že nebudeme zoufat a pokusíme se pro své členy připravit co nejvíce aktivit, které mohou vykonávat, jak z pohodlí domova, tak také individuálně venku.

Výčet všech připravených aktivit je skutečně pestrý. Na jaře jsme se „setkávali“ prostřednictvím tréninkových videí, které jsme pro naše členy pravidelně nahrávali. V létě nás čekalo soustředění, které se velice vydařilo. Máme z něj výborný pocit, který nám pomáhá překonávat velmi těžkou současnou situaci. Na podzim jsme, ve spolupráci se ZŠ Mníšek pod Brdy, městem Mníšek pod Brdy a ostatními spolky, zvládli T-Mobile Olympijský běh. Také jsme zorganizovali, když už nás zase všechny zavřeli doma, oblíbené Cesty za pokladem, které jste si mohli projít v rodinném kruhu. V zimě to byl již tradiční Andělský týden, během něhož jsme předali dárečky našim členům a konečně se mohli setkat v tělocvičně nebo venku.

Venkovní trénink závodního aerobiku

Vytvořili jsme nový koncept virtuálních tělocvičen, při kterém se velká část našich lekcí přesunula do online prostředí. Je pro nás velmi důležité, abychom si udržovali nejenom zdravé a vysportované tělo, ale také týmového ducha. Požadavky na online trénování s sebou nesou mnohá úskalí, jako je vhodný prostor, připojení na internet a organizaci. Ale jsme velmi rádi, že jsme všechny překážky dokázali překonat a tyto “společné” chvíle si užili. V tomto konceptu online tréninků bychom chtěli vydržet aspoň do té doby, dokud se znovu neotevřou dveře tělocvičen a hřišť. Když už se nám naskytla příležitost, rozhodli jsme se s našimi členy chodit na tréninky ven, a to i přesto, že velká většina našich lekcí probíhá za normálních okolností v tělocvičně. Samozřejmě víme, že čas, který strávíme venku na čerstvém vzduchu, nám pomůže posílit imunitu. Navíc jsme i my, lektoři, zase rádi viděli naše členy.

Venkovní trénink basketbalu, trenér Nikola Nechyba s Májou

Těší nás, že jsme vám mohli zpříjemnit období, které je pro nás všechny složité. Na naši celoroční práci dostáváme pozitivní ohlasy a můžeme se pochlubit také tím, že do projektu „Cesty za pokladem“ se zapojili i nečlenové spolku. Také nás těší, když nám píšete a posíláte svoje fotky a videa, na kterých cvičíte.
Ceníme si také vašich připomínek k naší práci. Jsou to pro všechny nové situace a my se rádi učíme, což by bez vaší pomoci nešlo.
Naleznete nás na našich webových stránkách nebo na e-mailu info@biosfit.cz.
Závěrem bych rád vyslovil jedno přání,  a to, abychom se všichni zase co nejdříve sešli, společně zasportovali a užili zábavy.
Buďte na sebe opatrní a k sobě navzájem ohleduplní.

Naše nejstarší závodnice při výběhu na Skalku, zleva: Viktorie Žáková, Barbora Ficová a Petra Čajanová

Použitá foto: archiv autora

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se